Talvella maistuu kuuma keitto. Kevyttä ja hyvää ruisleivän kanssa.

42628.jpg

400g vähärasvaista naudan paistijauhelihaa

1 sipuli

6perunaa

1 pss keittojuureksia

1 pss kasvis sekoitusta( papu, herne, kukkakaali, porkkana)

1 yrtiiliemikuutio (löytyy pakastealtaista) tai 1 lihaliemikuutio +1 tl persiljaa

2 valkosipulinkynttä

suolaa

mustapippuria, valkopippuria

reilu 1 l vettä

Laita vesi kiehumaan, pilko sipuli ja lisää kiehuvaan veteen. Kuori ja pilko perunat ja valkosipuli, lisää keittoon. Kaada vihannes sekoitus ja keittojuurekset kiehuvaan veteen. Lisää yrttikuutio tai lihaliemikuutio + persilja. Ruskista jauheliha pannulla, ilman rasvaa. Kun jauheliha on kunnolla ruskistunut mausta suolalla ja pippurilla. Kaada n 1dl vettä pannuun jotta kaikki lihasta irronnut maku tulee mukaan keittoon. Lisää ruskistettu jauheliha keittoon ja anna kiehua kunnes perunat on kypsiä. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Ripottele pintaan tuoretta persiljaa tai pilkottua kevätsipulia.

 

 

TAKAISIN ETUSIVULLE