Sain Sannalta loistavan vinkin tehdä voileipäkakun leivän itse paistamalla leivän kakkuvuoassa. Kiitos aivan loistavasta vinkistä! Tästälähtien meidän voileipäkakkujen leivät tehdään itse.

Tämä kakku oli erityisesti päivänsankarin mieleen ja näytti maistuvan myös muillekin, sillä siitä ei jäänyt kuin yksi pienenpieni palanen joka säästettiin päivänsankarille iltapalaksi. :)753577.jpg

Kalkkunavoileipäkakku (12-15 hengelle)

Leipä:

0, 75 dl vettä

2 dl maitoa

1/2 dl ruokaöljyä

1 pss kuivahiivaa (7g)

noin 6 dl vehnäjauhoja

1 tl paprikajauhetta

 1/2 dl kuivattua sipulirouhetta

1-2 rkl pizzamaustetta

3/4 tl suolaa

1 rkl sokeria

pari kierrosta chili explosion maustesekoitusta

 

Täyte:

1 pss kalkkunasuikaleita

2 dl vispikermaa

1 maustekurkku

1 punainen paprika

1 prk (250g) raejuustoa

1 prk (250g) maitorahkaa

100g pippuri tuorejuustoa (esim creme fraiche)

2 tl sitruunamehua

 5 cm pätkä sinappia

ripaus suolaa

1 rkl sokeria

1 dl persiljasilppua

1 valkosipulin kynsi

Kostutukseen 2 1/2 dl vettä + 1/2 kanaliemikuutio

Kuorrute:

2 prk maustamatonta tuorejuustoa

1 prk creme fraichea

paprikajauhetta

1 pkt ohuen ohut kalkkunafilettä

herneenversoja

kokonaisia rosè pippureita

ruohosipulia

1/2 ruukkua persiljaa

kirsikkatomaatti

Mittää kulhoon vesi ja maito. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja sokeri ja kuivahiiva. Lisää ruokaöljy ja mausteet. Lisää vehnäjauhot ja vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota noin 30 min. Kumoa taikina pöydälle johon on siroteltu hieman jauhoja. Vaivaa vielä hetki. Laita vuoan pohjalle leivinpaperi. Taputtele taikina huolellisesti ja tasaisesti vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia.

753579.jpg

Taputtele leipätaikina vuokaan tasaisesti. Peitä liinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia. Paista leipää 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti, pyöräytä tarvittaessa vuoan reunan ympäri veitsellä tai lastalla ja kumoa leipä ritilälle jäähtymään.

753580.jpg

Näin hienon voileipäkakkuleivän saa kun leivän paistaa kakkuvuoassa.

 

753581.jpg

Leikkaa pystyviilto kakun reunaan. Kun täytät kakun saat kohdistettua leivät merkin avulla kohdalleen.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon maitorahka, raejuusto ja pippurituorejuusto. Pilko paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää mausteet, persilja, sinappi, sitruunamehu ja puristettu valkosipuli.  Kostuta pohja 1/3 kanaliemellä. Levitä puolet täytteestä ja puolet kalkkunasuikaleista pohjan päälle. Nosta seuraava kerros leipää päälle ja kostuta kanaliemellä. Levitä loput täytteestä ja loput kalkkunasuikaleet. Nosta kansi päälle ja kostuta lopulla kanaliemellä.

753582.jpg

Kiedo täytetty leipä kelmuun: Laita voileipäkakku samaan vuokaan missä leipä on paistettu

753583.jpg

Laita tasainen paino leivän pälle.

753578.jpg

Kakku seuraavana päivänä ennen koristelua.

Sekoita kulhossa tuorejuusto ja crem fraiche. Ota noin 1/3 toiseen kulhoon ja lisää 1/4 tl  paprikajauhetta. Sekoita ja levitä voileipäkakun päälle tasaisesti. Laita loput kuorrutteesta pursottimeen ja pursota reunan ympäri kuorrutetta. Käytin tähän Wiltonin erikois tyllaa nr: 86. Pursota lopuksi keskelle pieni keko. Koristele ruohosipulilla, kalkkunarullilla, rosèpippurilla, herneenversoilla kakku. Laita viimeiseksi keskelle kirsikkatomaatti.