Suffipuffi muffineita suunnitellessani sain idean kokeilla rapeita maissikuulia  myös hyydykekakkuun. Kakku on ihanan suussasulavainen ja maissipallot raksahtelevat suussa hauskoina yllätyksinä. Suklaan ja vadelman liitto on aivan hurmaava. Kakun täte sopisi hyvin myös leivonnaiseen. Ihanaa!

1946201.jpg

Rapsakka  vadelmasuklaakakku   18 cm vuokaan

Pohja:

175g  suklaacookies keksejä (esim rainbow)

50g sulatettua margariinia

Täyte:

2 dl vispikermaa

2 munanvalkuaista + 1 rkl sokeria

4 liivatetta

1/2 dl vadelmamehua

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 pss vadelmia (noin 4dl)

100g taloussuklaata

3 dl rapeita suklaapäällysteisiä maissipalloja (esim Maraboun crisby bites tai Suffeli puffi)

Pinnalle 1,25 dl vispikermaa, vaaleanpunaista karkkiväriä

Koristeluun vadelmia, maissipalloja, mintunlehtiä

Kuumenna kerma mikrossa tai kattilassa kuumaksi mutta älä keitä. Pilko suklaa joukkoon ja hämmennä kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Laita astia kylmään hetkeksi että seos jäähtyy.

Valmista sillä aikaa pohja. Murskaa keksit hienoksi. Lisää sulatettu margariini ja puristele tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtoreunaisen 18 cm vuoan pohjalle. Taputtele keksimuruseos pohjaksi. Laita jääkaappiin odottamaan.

Laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen likoomaan. Vatkaa jäähtynyt suklaakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele valkuaiset kulhoon ja lisää 1 rkl sokeria. Vatkaa valkuaiset  kovaksi vaahdoksi. Kääntele ensin 1 rkl suklaavaahtoa valkuaisen joukkoon ja kääntele sitten kummatkin vaahdot sekaisin. Älä vatkaa ettei ilmat  karkaa.  Lisää sokeri, vaniljasokeri, vadelmat ja maissipallot. Kääntele varovaisesti mutta huolellisesti sekaisin. Kuumenna vadelmamehu kiehuvan kuumaksi. Liuota liivatelehdet kuumaan mehuun. Vatkaa liivatemehu ohkaisena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksimurupohjan päälle,tasoita pinta ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään.

Värjää halutessasi kerma vaaleanpunaiseksi karkkivärillä ja vatkaa vaahdoksi. Irrota kakun reunat ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Levitä kerma hyytyneen kakun päälle. Tasaa kakun reunat pyöräyttämällä suoran veitsen selkää kakun reunan ympäri. Ripottele vadelmia, maissipalloja ja mintunlehtiä koristeeksi.