Nyt kun sienestyskausi on pian alkamassa, saa taas tuoreita sieniä. Kanttarellejen hintakin on tänä vuonna ihan siedättävällä tasolla. Viime kesänä pulitin jopa 7 euroa yhdestä litrasta, nyt niitä saa 4:llä eurolla. Laitoin tähän lasagneen tuoreita kanttarelleja ja herkku-sieniä. Herkullista kerrassaan! Ihme kyllä, jopa lapsetkin söivät ruokansa kiltisti, yleensä sieni-ruoka aiheuttaa heissä pientä epäillystä, vaikka kanttarellit ovat olleet yleensä heidän mieleen, kunhan ovat ensin maistaneet. :)

772825.jpg

Sienilasagne

1 nippu punasipulia (noin 4 -5 kpl)

200g tuoreita herkkusieniä

1 litra tuoreita kantarelleja

3-4 keskikokoista porkkanaa

2 valkosipulin kynttä

Mustapippuria myllystä

1 kasvisliemikuutio

Loraus soijaa (voi myös jättää pois)

5 dl vettä

1-2 rkl voita paistamiseen

Juustokastike:

50g voita

4 rkl vehnäjauhoja

1 litra maitoa

Suolaa

Mustapippuria myllystä

Muutama oksaa tuoretta rakuunaa (tai 1 tl kuivattua)

¼ ruukkua tuoretta timjamia ( tai 1 tl kuivattua)

2 dl emmentaljuustoraastetta

Pinaattilasagne levyjä (esim. Pirkka)

Puhdista kantarellit ja tarvittaessa pilko pienemmäksi, leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Huuhdo ja suikaloi tai lohko punasipulit. Kuullota sipuleita voissa hetken. Lisää sienet ja valkosipuli. Huuhtele ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää joukkoon. Kuulota noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutio, halutessasi loraus soijaa. Mausta mustapippurilla. Laita sivuun odottamaan.

Valmista juustokastike:

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Nosta kattila liedeltä. Kaada joukkoon noin puolet maidosta, sekoita. Nosta kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi pohjasta vatkaten. Lisää loput maidosta ja keitä hämmentäen noin 3 minuuttia kunnes vehnäjauhot on kypsyneet. Nosta kattila liedeltä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreilla (tai kuivatuilla) yrteillä. Lisää lopuksi joukkoon juustoraaste ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

Lusikoi hieman sieniseosta ja lientä vuoan pohjalle. Lado tasainen kerros pinaattilevyjä. Lusikoi puolet sieniseoksesta levyjen päälle. Kaada noin 4 ½ dl juustokastiketta sieniseoksen päälle tasaisesti. Lado kerros pinaattilevyjä, loput sieniseoksesta ja 4 ½ dl juustokastiketta. Lado päälle kerros pinaattilevyjä. Kaada loput juustokastikkeesta tasaisesti päälle ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista kiertoilmauunissa 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. Tavallisessa uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.