Broilerin jauheliha on mainio tuote. Sillä saa tavallisiin broileriruokiin kivaa vaihtelua ja sitä voi käyttää samalla tavalla kuin tavallista jauhelihaa. Tässä broileri nuudeliwokkia itämaisittain maustettuna.

177867.jpg

2 pkt (250g Pirkan) broilerin paistijauhelihaa

oliiviöljyä

1 punasipuli

4 porkkanaa

1 punainen paprika

1 pss sokeriherneitä (pakaste)

kevätsipulia

1-2 valkosipulinkynttä

1 rkl (Pirkan) Thai sweet Chili Sauce

1/2-1 tl currya tai oman maun mukaan

noin 1/2 tl jauhettua inkivääriä tai 1 rkl tuoretta raastettua inkivääriä

1 maustemitta juustokuminaa

1/2 pkt, noin 125g (Pirkan) vehnänuudeleita

noin 1l vettä

1/2 kanaliemikuutio

Kuori ja pilko punasipuli lohkoiksi. Kuori ja pilko porkkanat suikaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja suikaloi. Laita nuudelit kiehumaan liemikuutiolla maustetussa vedessä. Keitä 5 min. Valuta ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.

Ruskista broilerin jauheliha öljyssä. Lisää punasipuli ja porkkanasuikaleet. Paista muutama minuutti ja mausta valkosipulilla. Lisää paprika ja jäinen sokeriherne. Paista hetki. Mausta inkiväärillä, chilikastikkeella, currylla ja juustokuminalla. Lisää valutetut nuudelit ja nostele sekaisin. Koemaista ja lisää mausteita tarvittaessa. Ripottele annoksen päälle silputtua kevätsipulia.

Ohjeen olen keksinyt itse, vaikka joka toisessa aineksessa lukee Pirkka. Kaikki muutkin broiskun jauhelihat ja nuudelitkin siis käy. LAitoin vain ylös tähän ne mitä itse käytin. ;O)