Tein iltapalaksi lohipiirakkaa. Nyt täytyy taas sanoa, vaikka itse tämän teinkin, tästä piirakasta tuli suussasulavan hyvää!

229129.jpg

Lohi -pinaattipiirakka 26 cm irtopohjavuokaan

pohja:

125g margariinia

3 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kylmää vettä

1/4 dl silputtua tuoretta tilliä

1 maustemitta suolaa

täyte:

noin 300g yrttimarinoituja kirjolohi kuutioita 

2 pss pakastepinaattia kuutioina

1 pienehkö sipuli tai 10 cm pala purjoa

1/2 rkl ruokaöljyä

hyppusellinen suolaa

ripaus valkopippuria

ripaus mustapippuria

2 1/2 dl kevyt ruokakermaa

3 munaa

2 tl sitruunamehua

nippu tuoretta tilliä, silputtuna noin 3/4 dl

Mittaa jauhot kulhoon, lisää suola ja 1/4 dl silputtua tilliä. Nypi joukkoon rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi. Vaivaa vain sen verran kuin on pakko. Nosta taikinapallo kylmään noin 30minuutiksi.

Tee sillä aikaa täyte. Pilko sipuli hienoksi. Kuulota sipulia hetken öljyssä, lisää jäinen pinaatti ja kuumenna kunnes pinaatti on sulanut. Mausta suolalla ja pippurilla. (halutessasi voit maustaa myös valkosipulilla).

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vuoraa 26cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Voitele reunat kevyesti. Kauli taikinapallo leivinpaperin päällä pyöreäksi levyksi, halkaisijaltaan noin 30 cm. Kumoa levy vuokaan leivinpaperin avulla. Painele taikina varovasti paikoilleen niin että saatkorkeat taikinareunat. Pistele pohja haarukalla. Esipaista pohjaa alimmalla tasolla noin 10-15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja levitä pinaattiseos pohjalle. Ripottele lohikuutiot pinaatin päälle. Riko munat kulhoon, lisää ruokakerma, silputtu tilli. 1/2 tl suolaa, oman maun mukaan musta- ja valkopippuria seka sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan lohipalojen päälle. Paista 200 asteisessa uunissa, keskitasolla, noin 35 minuuttia,kunnes piirakka on kypsä. Piirakan pinta kohoaa kummulle kypsyessään, mutta pinta laskee kun piirakka jäähtyy. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.