Tavallisen tiikerikakun ohjeesta olen kehitellyt hieman eksoottisemman kakkuversion. Pidämme kovasti kookoksesta, jos joku ei ole sitä vielä huomannut. Ananas antaa kivasti kosteutta ja lisämakua kakkuun.. ;o)

43719.jpg

250g voita tai margariinia

2 dl sokeria

4 munaa

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

3 rkl kermaa tai kookoskermaa

1 dl kookoshiutaleita

1 prk muskattua ananasta

2 tl sitruunamehua

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää vaniljasokeri ja sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sihtaa jauhot siivilän läpi taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Erota 1/3 taikinasta toiseen kulhoon, lisää kerma (tai kookoskerma) ja kaakaojauhot ja halutessasi 1 dl kookoshiutaleita. Lisää ananasmurska ja sitruunamehu vaaleaan taikinaan ja sekoita. Leivitä kakkuvuoka ja nostele lusikalla ensin 1/2 vaaleasta taikinasta pohjalle sitten lisää kaakaotaikina ja nostele vielä loput vaaleasta taikinasta päällimmäiseksi. Tasoita pintaa kevyesti ja töki haarukalla taikinaa pohjaan asti muutaman kerran, näin saat kakkuun kauniimmat raidat. Paista 175 asteisessa uunissa noin 60 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Huom! Tavallisen tiikerikakun saat kun käytät kookoskerman tilalla tavallista kermaa ja jätät kookoshiutaleet, ananasmurskan ja sitruunamehun ohjeesta pois.