Nämä retiisikukkaset ovat todella nopeita ja helppoja tehdä. Aikaa yhden kukkasen leikkaamiseen menee parin harjoituskerran jälkeen alle minuutti. Joten ei ainakaan voi sanoa etteikö ehtisi näitä tekemään... ;0) Kauniita yksityiskohtia esim salaatin päälle tai lautasen reunalle. Osa retiisin lehdistä on kauniin sydämmenmuotoisia ja omasta mielestäni kauniita koristeina. =)

103603.jpg

Nippu retiisejä

Koristeluveitsi (ostin omani Stockmannilta muutamalla eurolla)

Huuhtele retiisit puhtaaksi. Leikkaa kanta varovasti pois ihan sen tyvestä. leikkaa myös retiisin "juuri" niin että retiisin pinta ei vaurioidu.

103633.jpg 

103687.jpgTapa 1: Leikkaa koristeluveitsen lenkkiterällä suikaleita retiisiin, aloita leikkaaminen keskeltä kukkaa ja etene alaspäin kohti retiisin kantaa. Älä leikkaa suikaletta ihan loppuun asti irti, vaan jätä suikale alaosasta kiinni. Vedä lenkkiterä pois suikaleesta varovasti. Leikkaa vastakkaiselta puolelta retiisä toinen suikale ja sen jälkeen toiset suikaleet  ristikkäin, niin että olet nyt leikannut neljä suikaletta, tasaisin välein, muodostaen neliön. Leikkaa terällä suikaleiden väliin jääneisiin kuorikohtiin pienemmät suikaleet, niin että kuorta jää jokaisen suikaleen väliin.

Laita retiisi viileään vesilasiin hetkeksi ja levitä hieman suikaleita auki. Kukka on valmis.

 

103689.jpgTapa 2: Aloita leikkaaminen keskeltä kukkaa ja etene alaspäin kohti retiisin kantaa. Älä leikkaa suikaletta ihan loppuun asti irti, vaan jätä suikale alaosasta kiinni. Vedä lenkkiterä pois suikaleesta varovasti.  Leikkaa toinen suikale edellisen viereen niin että kahden suikaleen väliin jää vain parin millin levyinen kuorenpala. Etene näin vieriviereen leikaten, kunnes olet leikannut koko retiisin ympäri. Laita retiisi veteen ja levitä suikaleita hieman.

103663.jpg

Jos haluat merivuokon näköisiä kukkia, anna kukkien olla vedessä hieman pidempään ja nosta lautaselle jossa on hieman vettä ja anna seisoa puolisen tuntia. Retiisin suikaleet pehmenevät ja leviävät itsestään.

Olipa vaikea selittää mitä pitää tehdä, toivottavasti joku edes ymmärsi jotain. Kysykää jos on epäselvää.