Olemme sairastelleet aika paljon viimeaikoina ja lääkärissä on juostu lasten kanssa millon mistäkin syystä. Jälleen istuskellessamme lääkärin vastaanotolla, käteeni sattui lastenkirja Barbien juhlavinkit. Löysin kirjasta hauskalta kuulostavan ohjeen jossa keksitaikinan sisään leivottiin suklaapatukoita ja niistä tehtiin tikkareita. Kokeilimme kotona ohjetta lasten kanssa. Ohje ei kuitenkaan toiminut niin kuin kirjassa luvattiin, vaan "pikkuleipätikkarit" levisivät joka suuntaan kunnon läjiksi. Idea oli kuitenkin mielestäni kiva, joten fiksailin ohjetta hieman muuttelemalla ohjetta hieman ja tein niistä pikkuleipiä. Täytteeksi sopii mainiosti suklaa ja marsipaani. Olen kokeillut tätä esim. marsipaanilla, snickerssillä, marssilla, twixillä sekä tavallisella suklaalevyllä. Kaikilla tulee hieman erillaisia pikkuleipiä.

Koska nyt on kuitenkin pääsiäinen, löytyi kaapista pieniä suklaamunia jotka sopivat tähän tarkoitukseen loistavasti jo pelkästään muotonsa puolestakin. Kannattaa kokeilla. Helppoa ja nopeaa eikä tarvita kovinkaan kummoisia aineksia.

1396971.jpg

Rapeat suklaatäytteiset pikkuleivät 12 kpl

50g margariinia tai voita

1 dl fariinisokeria

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 rkl maitoa

1/ tl vaniljasokeria

12 pientä suklaamunaa tai 12 suklaapatukan palaa

Kuorruttukseen suklaata ja koristeluun esim. sokerikoristeita tai smartieskaramelleja 

Mittaa ainekset tarkasti. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa rasva ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi. Lisää vehnäjauhot, maito ja vaniljasokeri. Vatkaa sekaisin kunnes taikina on pientä, tasaista ja murumaista. Puristele taikinamurut nopeasti yhtenäiseksi palloksi, älä vaivaa enempää kuin on pakko. Jaa taikinapallo kahtia. Jaa puolikkaat vielä kukin kolmeen osaan niin että saat taikinasta 12 palaa. Pyörittele kämmenien välissä palloiksi. Kuori suklaamunat tai pilko suklaapatukat suklaamunan kokoisiksi paloiksi. Työnnä suklaa huolellisesti pallon sisään ja pyöritä uudestaan palloksi. (jos suklaa jää jostakin kohtaa pilkottamaan leviää se paistuessaan pellille) Asettele taikinapallot leivinpaperille ja paista 175 asteisessa uunissa noin 13-15 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla. Sulata suklaata ja levitä jäähtyneiden pikkuleipien päälle. Koristele haluamallasi tavalla ja laita kylmään kovettumaan.

1396991.jpg

Rapeat marsipaanitäytteiset pikkuleivät

Muuten sama ohje kuin yllä, mutta laita täytteeksi eri värisiä marsipaanipalloja ja koristele mantelilastuilla.

Pyörittele marsipaanista hieman marmorikuulaa suurempia pyöreitä palloja. Paina taikinapalloon peukalolla keskelle kolo, laita marsipaanipallo koloon ja painele taikinareunat niin että marsipaani peittyy  ja pyörittele palloiksi. Paista kuten suklaatäytteiset pikkuleivät, kuorruta ja koristele.

Kuvan yläreunassa näkyy myös Twixillä tehtyjä pikkuleipiä.