Sokerimassasta tekemäni pikkunallet päätyivät tähän pieneen nallekakkuun. Kakkupohjana on suklaakakkupohja. Täytteenä on Blå-bandin Mango-Passionmoussea, maitosuklaapaloja ja persikkaa. Iso nalle marsipaania ja kuorrute vispi-kermaa. Kakku oli hyvää, maku oli kivan pirteä. Kakku katosikin aika nopeasti 6 hengen porukalla. Kivan makuinen, helppo ja nopeasti valmistuva täyte.

779465.jpg

779490.jpg

Mango-passion nallekakku (18 cm)

Suklaapohja:

3 munaa

yhtä paljon sokeria

yhtä paljon vehnäjauhoja (pieni ripaus leivinjauhetta)

1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta 

1 tl vaniljasokeria

Mango-passionmousse:

1 pss Blå-bandin mango-passionmousse jauhetta

1 1/2 dl kylmää maitoa

100g maitosuklaata

1 prk persikapuolikkaita  mehussa (käytä 1 1/2 dl säilykemehusta kostutukseen)

Kuorrute:

4 dl vispikermaa + 1 rkl sokeria

marsipaania (valkoista marsipaania + vaal. punaista, valkoista ja mustaa elintarvikeväriä)

nallekoristeita

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sihtaa joukkoon kuivat aineet ja kääntele kädellä tai isolla lusikalla sekaisin, Älä vatkaa. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa noin 30-35 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Vatkaa mango-passionmoussejauhe maitoon sähkövatkaimella. Vatkaa noin 5 minuuttia. Kostuta alin pohja 1/" dl säilykepersikan mehulla. Levitä 1/3 mango-passionmoussea pohjalle. Viipaloi persikanpuolikkaat ja lado tasaisesti pohjan päälle. Nosta keskimmäinen pohja päälleja kostuta 1/2 dl persikan säilykemehulla. Levitä puolet jäljellä olevasta mango-passionmoussesta pohjalle. Pilko suklaa pieniksi kuutioiksi. Ripottele suklaa moussen päälle ja nosta kansi paikalleen. Kostuta kansi 1/2 dl persikan säilykemehulla. Levitä loput moussesta pinnalle tasaisesti. Nosta kakku jääkaappiin seuraavaan päivään.

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Levitä puolet kakun pinnalle ja tasoita pinta tasaiseksi. Laita marsipaaninalle kakun päälle keskelle. Pursota loppu kerma reunoille. Käytin tähän Wiltonin 1M tähtityllaa. Laita kirjaimet paikalleen ja asettele sokerinalleja reunan ympärille.

Marsipaanikoristeet tei edellisenä päivänä.

779466.jpg

Värjäsin valkoista marsipaania vaalean punaiseksi, (isomman palan vaaleampaa ja pienemmän palan tummempaa) ja valkoisella värillä palan vieläkin valkoisemmaksi marsipaaniksi.

Nalle on pääasiassa muotoiltu pyöreitä muotteja käyttäen. Muotteina voi käyttää kaikkea mikä on pyöreää. Nallen pään leikkasin juomamukilla noin 3mm paksuiseksi kaulitusta marsipaanilevystä. . Korviin löytyi sopiva muotti muovisesta pääsiäismunan puolikkaasta. Korvan valkoiset osat pullonkorkilla. Laitoin ne päällekäin ja leikkasin juomamukilla reunan pois niin että korvat sopivat nallen päähän. Silmät leikkasin tyllan leveällä päällä. Nallen vartalon otin pyöreällä jälkiruoka kulholla, nallen maha oli aluksi pyöreä pallo. LAitoin valkoisen mahan vaaleanpunaisen nallenvartalon päälle ja leikkasin samalla juomalasilla millä leikkasin nallen pään, kaulan kohdalta palan pois niin että pää istuu vartaloon. Kuonon tein pyöreästä pallosta leikkamalla ala- ja yläpuolelta juomamukilla palat reunoista pois niin että siitä tuli soikea. Silmät ja suun maalasin mustalla elintarvikevärillä. Nenä on mustaksi maalattua marsipaania. Keskellä valkoinen marsipaanisydän. Rusetin muotoilin nauhaksi leikatusta marsipaanista. Rusetin poimut painoin koctailtikulla.

Kun olin kasannut nallen pään, venytin vielä hieman nallen poskia sivullepäin varovasti. Kukat leikkasin kukkaleikkurilla. Kirjaimet kannattaa tehdä hieman paksummasta marsipaanilevystä, sillä kerma voi hieman sulattaa marsipaania. 

Kirjainmuotit olen ostanut Helsingistä Mikonkadun Kokkipuodista.

Elintarvikevärit, kukka- ja sydänleikkurit  Bake & Patysta.