Tämä on kesäisen grillibananiherkun talvinen uuniversioni. Helppo valmistaa ja suussa sulava! Tämä on ihanaa!!!

44729.jpg

 4 annosta:

4 banania

20 palaa Fazerin sinistä (Block suklaa käy myös hyvin, maito tai tummasuklaa oman mieltymyksen mukaan)

vaniljajäätelöä

vaahterasiirappia

mantelilastuja

mintunlehtiä koristeluun

Irrota bananit toisistaan. Aseta bananit pellille tai uunivuokaan kyljeltään. Leikkaa veitsellä viilto bananiin pituussuunnassa. Pilko suklaa paloiksi. Laita jokaisen bananin viiltoon 3 Fazerin sinistä suklaapalaa. Paista uunissa noin 200-225 asteessa kunnes bananit ovat mustuneet kauttaaltaan. Paahda mantelilastuja uunissa, pellillä tai uuninkestävässä astiassa, muutama minuutti kunnes ovat kauniin ruskeita. Nosta Bananit kuumina annoslautasille varovasti ettei sulanut suklaa valu ulos. Ripottele Bananin päälle paahdettuja mantelilastuja. Sulata loput suklaasta mikrossa (puoliteholla n 400w)  30 sekunnin jaksoissa, välillä sekoitellen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut, tai sulata pienessä kattilassa vesihauteessa . Pyöräytä Vaniljajäätelöstä palloja tai leikkaa jäätelö kuutioiksi,aseta bananin viereen. Kaada vaahterasiirappia ohkaisena nauhana jäätelön ja bananin päälle. Ota sulatettua suklaata pieneen lusikkaan ja valuta ohkaisena nauhana suklaata jäätelöpallojen yli edestakaisin, näin saat kauniit suklaaraidat jäätelön päälle. Ripottele mantelilastuja ja mintunlehtiä koristeeksi. Tarjoa heti.