Pidän kovasti mintusta. Rakastan minttusuklaata ja jäätelöä. Jäätelökiskan fazermint pyörremyrsky on herkkuani. Ihanan vihreät yrtit houkuttelevat kokkailemaan ja kokeilin tehdä  mintusta jäädykettä. Paksu voimakaan suklaan makuinen kastike kruunaa herkun. Ihanaa! Jos haluat, voit yrtin sijasta maustaa jäädykkeen 4 tl minttulikööriä. Lasten mielestä yrtillä tehty jäädyke oli parempaa, omasta mielestäni kumpikin on ihanaa.

1927600.jpg

Minttusuklaa semifreddo & suklaakastike

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

1 dl silputtua tuoretta minttua

1 ½ dl rouhittua minttusuklaata

½ dl sokeria

½ rkl sokeria

2 munaa

2 dl kermaa

kastike:

½ dl kermaa

1 dl suklaarouhetta (minttu tai tummaa)

ananaskirsikoita & mintunlehtiä koristeluun

 

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää ½ rkl valkuaisen joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää ½ dl sokeria keltuaisten joukkoon. Vatkaa vaahdoksi. Huuhtele vatkaimet ja kuivaa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon minttusilppu ja suklaarouhe. Yhdistä keltuaisvaahto vähitellen valkuaisvaahtoon varovaisesti käännellen, muutamassa  erässä. Yhdistä munavaahto kermavaahtoon. Lämmitä kastikkeen kerma kattilassa kuumaksi, älä keitä. Lisää suklaapalat joukkoon ja sekoita kunnes suklaa on sulanut ja kastike tasaista.

Lusikoi  vaahtoa vuorotellen kastikkeen kanssa viiteen jälkiruokakuppiin tai mukiin. Tipauta päällimmäiseksi hieman suklaakastiketta. Pyöräytä kapealla lusikanvarrella vaahto ja kastike raidoiksi. Jäädytä pakkasessa noin 2 tuntia.

Koristele halutessasi suklaassa kastetuilla ananaskirsikoilla ja mintunlehdillä.