Sain hauskan nuottiavainvuoan Bake & Partysta. Sitä piti tietysti päästä heti kokeilemaan.

Kokeilin tehdä kakkupohjan munattomalla taikinalla, tein sen hyväksi havaitulla  "Black bomb" suklaapiirakan ohjeella. Pohjasta tuli aika tiivis, mutta toimii kuitenkin ihan hyvin täytekakun pohjanakin. Muuten tähän vuokaan sopii hyvin 4 tai 5 munan peruskakkupohja.

Kakusta tuli kuitenkin hieman epäonnen kakku. Kaikki sujui loistavasti siihen asti kunnes piti täyttää ja koristella kakku.

Aloin vatkaamaan flora vispiä. Vatkasin ja vatkasin, kun oli mennyt noin 5 minuuttia aloin jo olla hieman ihmeissäni, Jatkoin kuitenkin vatkaamista noin vartin verran mutta ei vaan tullut vaahtoa ei. Soitin Lintu75:sellekin ja kysyin olisiko vinkkejä. Hän ehdotti että laitan kulhon pakkaseen hetkeksi että seos on varmasti tarpeeksi kylmää. Hyvä idea mutta ei auttanut sekään. Kulhossa oleva vaahto oli ja pysyi valuvan löysänä.

Onneksi löysin jääkaapin uumenista toisen flora vispin ja vatkasin sen vaahdoksi. Saisin siitä sentään kuorrutteen kakun päälle. Se vatkaantuikin alle parissa minuutissa kuohkeaksi ja hyväksi vaahdoksi. Tuumasin kuitenkin että eihän tuo vaahto riitä kuorruttamaan koko kakkua. No minäpä keksin tyhmänä että jospa sekoitankin sen löysemmän vaahdon joukkoon ja vatkaan hieman lisää, jospa siitä olisi apua. Juueeiii. Ei olisi pitänyt! Nyt minulla oli iso kulhollinen valuvan löysää vaahtoa! Nappasin maustamattoman tuorejuustopaketin vielä kaapista ja lisäsin senkin joukkoon. Nyt vaahto oli hieman paksumpaa, mutta löysää edelleen. Otin osan vaahdosta ja maustoin sen mokan makuiseksi ja täytin kakun mansikoiden kanssa.

Sitten yritin pursottaa vaahdon kakun päälle. Olen nähnyt nyt aika monessa eri blogissa korinpohjapursotusta ja ajattelin että kokeilenpa minäkin sitä vihdoinkin kun se on ollut jo pitkään suunnitelmissa. Oivalsin nopeasti miten se koripunos syntyy, mutta se hemmetin vaahto oli niin löysää että se suorastaan valui. Pursottelin sitkeästi kakun kuitenkin loppuun kun olin sen kerran jo aloittanutkin.

Siinävaiheessa olin jo aika turhautunut kun piti koristella kakun pääliosa. Lapset aiheuttivat lisäksi päänvaivaa järjestämällä jatkuvasti kaikenmaailman kohtauksia joita piti kesken kakkuilun mennä selvittelemään.

Sitten ei muustakaan koristelusta meinannut tulla enää yhtään mitään. Rävelsin marsipaanista jotain nuottiavaimen tapaista, otin pois, tein uudestaan mutta kun ei niin ei mene putkeen! Olin heittää koko kakun roskiin...

Asettelin mansikat kakun päälle ja ajattelin että jospa en nyt sitten tekisi muuta ja menin hetkeksi olohuoneessa käymään. Silläaikaa neiti nuorimmainen meni kaikenhuipuksi vielä napsimaan mansikatkin  kakun päältä! Voitte varmaan kuvitella miltä kakku näytti sen jälkeen. Hädissäni paikkailin minkä pystyin...tuli kyllä tosi ruma kakku!!!
Se oli niitä päiviä kun ei olisi vaan pitänyt leipoa! Onneksi kakku ei ollut menossa mihinkään, vaan halusin vain kokeilla uutta vuokaani. =)

Tässä se kakku nyt kuiteskin on, vaikka alkuun mietin että en edes kehtaa sitä laittaa tänne. Maku on kuitenkin hyvä. :)

672651.jpg

Pohjana siis Blacbomb munaton suklaapiirakka, pienensin ohjeen määrän 2/3 tuosta alkuperäisestä määrästä. Kaakaojauhetta laitoin vain 2 rkl:ista ja etikan jätin kokonaan pois. Kostutus kahvilla.

Täyte ja kuorrute:

2 litraa tuoreita mansikoita

2 prk flora vispiä

200g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 dl sokeria

2 rkl jääkahvijauhetta

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

Nuottiavain mandariinin kokoinen pala valkoista marsipaania ja tummaa kaakaojauhetta

(sokerihelmiä)

Vatkaa flora vispi kuohkeaksi, lisää tuorejuusto ja sokeri. Ota noin 1 1/2 dl vaahtoa sivuun, se tulee kakun päälle. Mausta loppuvaahti vaniljasokerilla ja kaakaolla ja jääkahvijauheella. Ota 2/3 mokkavaahdosta sivuun  pursottamista varten.

672680.jpg

Täytä kakku lopulla vaahdolla ja viipaleiksi leikatuilla tuoreilla mansikoilla. Kostuta maidolla..

672683.jpg

Kakku täytettynä jotta näette miten hauska kuvio jää vuasta kakkupohjaan.

Leivtä valkoinen vaahto kakun pälle. Pursota mokkavaahto kakun reunoille. Sekoita kaakaojauhe marsipaaniin. Kauli marsipaani levyksi ja leikkaa noin 1 cm levyisiä suikalieta ja muotoile niillä nuottiavain. Leikkaa mansikat puoliksi ja asettele kakun reunoille.