On jo muutaman päivän tehnyt kovasti mieli rapeaa marenkia. Kaapista löytyy vielä paljon tuoreita marjoja, joten teinpä tänään sitten tällaisen kakun kahvin kaveriksi. Helppoa ja hyvää. Sopivasti makeaa ja kirpakkaa yhtäaikaa. Lapset tykkäsivät niin paljon, että jouduin nostamaan kakun pois kahvipöydästä etteivät syöneet yksin koko kakkua! =)

138134.jpg

Marenki -mokka -marjakakku

Marenki:

3 valkuaista

2 dl erikoishienoa sokeria

Täyte:

1 prk kinuskikermavaahtoa

1 prk maitorahkaa

1-2 rkl sokeria

n 2 rkl kahvilikööriä

1 tl tavallsita kaakaojauhetta

1/4 tl pikakahvijauhetta

täytteeksi ja koristeluun mansikoita, mustikoita, vadelmia, musta-, puna- ja valkoviinimarjoja, kirsikoita

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan mieluiten metalliseen kulhoon. Anna valkuaisten lämmetä hetki huoneenlämpöiseksi. Lisää 1/2 dl sokeria ja ala vatkata vaahdoksi. Vatkaa hetken kunnes vaahto alkaa olla kuohkeaa, lisää pikkuhiljaa pienissä erissä loput sokerista ja vatkaa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. Laita vaahto pursottimeen ja pursota vaahdosta leivinpaperille kolme litteää ja tasaista kiekkoa. Aloita pursotus keskeltä ja ala kiertää keskiosaa ympäri, kunnes kiekko on noin 15-18 cm kokoinen. Paista kiekkoja 125 asteisessa uunissa noin 1 1/2- 2 tuntia. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa. Irrota kiekot varovaisesti leivinpaperista.

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi. Mausta liköörillä, kaakaojauheella, sokerilla ja pikakahvijauheella. Koemaista ja lisää mausteita tarvittaessa. Levitä 1/3 vaahtoa marenkipohjan päälle. Levitä päälle tasaisesti mansikan viipaleita ja muita marjoja. Nosta toinen marenki levy päälle, levitä 1/3 vaahtoa ja marjoja, nosta kansi päälle. Levitä vaahto ja koristele marjoilla. Tarjoile mahdollisimman nopeasti sillä marenki kastuu ja pehmenee jos se joutuu seisomaan pitkään.

Vinkki! Makeuta kirpeät punaviinimarjat ensin kierittämällä ne tomusokerissa. (laita marjat kuppiin, lisää tomusokeri ja ravistele kevyesti).