Kakun tilalle tein tänään suklaapiirakan jonka päällystin mariannemarengilla. Piirakka on aika suklainen ja makea, mutta niin hyvää että! =)

54749.jpg

Ainekset n 26 cm vuokaan:

100g tummaa suklaata

75g margariinia tai voita

2 munaa

2 dl sokeria

1 3/4 vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 appelsiinin raastettu kuori

Marenkiin:

2 munanvalkuaista

1 dl sokeria

1 dl mariannerouhetta

Pilko suklaa paloiksi ja sulata suklaa rasvan kanssa sulaksi mikrossa (n 400w)tai vesihauteessa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää munavaahtoon sula suklaa ja jauhoja vuorotellen. Mausta appelsiinin kuoriraasteella. Sekoita varovasti tasaiseksi. Vuoraa piirakkavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina tasaiseksi vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15-20 minuuttia, kunnes piirakan pinta alkaa tummua, huom, varo polttamasta piirakkaa, vahdi piirakkaa viimeiset 5 minuuttia paistosta, (pinta palaa mustaksi nopeasti)!

Vatkaa marenkivaahto piirakan ollessa uunissa. Erottele huoneenlämpöisistä munista keltuainen ja valkuainen. Lisää valkuaisten joukkoon n 1/2 dl sokeria ja ala vatkata vaahdoksi. Kun vaahto alkaa selvästi kiinteytyä lisää loput sokerista, pikkuhiljaa kokoajan vatkaten. Vatkaa vaahtoa kunnes se on niin kovaa että tunnet sen vatkaimessa selvästi (noin reilu 5 minuuttia). Vaahdon tulee pysyä kulhossa vaikka ravistaisit kulhoa ylösalaisin. Kun vaahto on kovaa, lisää mariannerouhe pienissä erissä vaahtoon, sekoita nopeasti ja varovaisesti. Pienennä uunin lämpö 175 asteeseen ja nosta piirakka uunista. Pursota tai nostele lusikalla marenkivaahto piirakan päälle. Jatka piirakan paistamista 175 asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia tai kunnes marenki saa kauniin vaaleanruskean sävyn. Jäähdytä piirakka hyvin ja koristele esim suklaarullilla, rouheella tai suklaakuvioilla sekä mintunlehdillä. Tarjoa kahvin ja/tai vaniljajäätelön kanssa.

54757.jpg

Lapset halusivat laittaa piirakan koristeeksi sydämmiä, joten valutin lusikalla leivinpaperille sulaa suklaata sydämmenmuotoon ja nostin pakkaseen  hetkeksi kovettumaan. Kun kuviot ovat kunnolla kovettuneet , ne on helppo siirtää leivinpaperilta pois. Tyrkkäsin kovettuneet sydämmet marenkiin pystyyn. =DDD

 

Vinkkejä suklaan rouhimiseen

Suklaata voit rouhia monella eri tavalla. Tässä muutama vinkki miten saat erinäköistä rouhetta aikaiseksi.

Suklaarullat:          54752.jpg

Vuole perunankuorimaveitsellä suklaalevyn päästä ohkaisia suklaalastuja. Paina hieman. Lastu rullaantuu samalla kun vuolet.

Pitkät suklaarullat: 54754.jpg

Käännä suklaalevy lappeeltaan ja vuole perunankuorimisveitsellä levyn pohjasta leveitä suklaalastuja jotka rullaantuvat vuollessasi. Käsittele varoen etteivät rullat murene.

Karkea suklaarouhe: 54756.jpg

Juustohöylällä vuolemalla saa mielestäni hyvän näköistä, tasaisen ja sopivan kokoista rouhetta helposti.

Jos jollakin on lisää hyviä vinkkejä suklaan käsittelyyn, antakaa ihmeessä kommentteja, otan niitä vastaan mielelläni! =)