Suussasulavan makeaa ja ihanaa. Aavistus minttua raikastaa muuten aika makeaa paistosta. Jäätelön kanssa tarjottuna ja vielä hieman lämpimänä, NAMI!

100958.jpg

Minttuinen päärynä-pähkinäpaistos, annos 4 lle:

1 prk päärynänpuolikkaita (1-2 päärynänpuolikasta syöjää kohden)

2 dl isoja kaurahiutaleita

1 dl fariinisokeria

1 rkl juoksevaa hunajaa

1 dl sulatettua voita tai margariinia

1 dl pekaanipähkinöitä

1/2 dl hasselpähkinärouhetta

1/2 dl wienernougat murskaa

tuoreita mintunlehtiä

Laita rasva kulhoon tai kattilaan ja sulata. Murskaa 2/3 pekaanipähkinöistä käsissä hieman pienemmäksi. Lisää voisulaan kaurahiutaleet, pähkinämurskat, wienernougat rouhe, sokeri ja hunaja. Sekoita. Lado päärynänpuolikkaat uuninkestävälle vuoalle. Ripottele mintunlehtiä pärynöiden päälle ja lusikoi kaura-pähkinäseos tasaisesti päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, että pinta ruskistuu hieman. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä jäätelön kanssa.

100965.jpg

Ripottele pinnalle mintunlehtiä ja tarjoile jäätelön tai jäähdytetyn vaniljakastikkeen kanssa.