Suussasulavan makeaa ja ihanaa. Aavistus minttua raikastaa muuten aika makeaa paistosta. Jäätelön kanssa tarjottuna ja vielä hieman lämpimänä, NAMI!
Minttuinen päärynä-pähkinäpaistos, annos 4 lle:
1 prk päärynänpuolikkaita (1-2 päärynänpuolikasta syöjää kohden)
2 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl fariinisokeria
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 dl sulatettua voita tai margariinia
1 dl pekaanipähkinöitä
1/2 dl hasselpähkinärouhetta
1/2 dl wienernougat murskaa
tuoreita mintunlehtiä
Laita rasva kulhoon tai kattilaan ja sulata. Murskaa 2/3 pekaanipähkinöistä käsissä hieman pienemmäksi. Lisää voisulaan kaurahiutaleet, pähkinämurskat, wienernougat rouhe, sokeri ja hunaja. Sekoita. Lado päärynänpuolikkaat uuninkestävälle vuoalle. Ripottele mintunlehtiä pärynöiden päälle ja lusikoi kaura-pähkinäseos tasaisesti päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia, että pinta ruskistuu hieman. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä jäätelön kanssa.
Ripottele pinnalle mintunlehtiä ja tarjoile jäätelön tai jäähdytetyn vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit