Pidämme paljon ihan perusruoista ja pizza on yksi niistä joita tulee tehtyä usein! Tässä kahdella eri tavalla höystettynä, vasemmalla feta-pesto ja oikealla kinkku-ananas.

42469.jpg

Pohja, pellillinen:

2 dl vettä

5dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

1 pss kuivahiivaa

3-4 rkl ruokaöljyä

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja öljy. Yhdistä jauhot ja kuivahiiva ja lisää taikinaan. Alusta käsin kunnes taikina irtoaa kulhosta ja käsistä. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kumoa jauhotetulle leivinpaperille ja kauli taikina uunipellin kokoiseksi  neliöksi tai tee 2 pyöreää pizzaa.

Feta - pesto täyte:

(n 1dl tomaattipyrettä tai 1 prk tomaattimurskaa, voi jättää myös pois)

1/2 prk pestoa

1 prk fetajuustoa

3- 4 tomaattia

(muutama basilikan lehti)

150g juustoraastetta

Levitä tomaattipyre pizzapohjan päälle (voi jättää myös pois). Levitä pestoa koko pinnalle tasaisesti. Lisää fetajuusto pieninä kuutioina ja silppua basilikanlehtiä päälle. Leikkaa tomaatti ohkaisiksi viipaleiksi ja lado tasaisesti pizzan päälle. Ripottele viimeiseksi juustoraste.

Kinkku-ananas täyte:

n. 1dl tomaattipyrettä tai 1 prk tomaattimurskaa

200g kinkkusuikaleita tai pala palvikinkkua.

2 prk ananaspaloja

150g juustoraastetta

1-2 rkl Pizzamaustetta

Levitä tomaattipyre tasaisesti pohjan päälle. Ripottele pizzamaustetta tasaisesti ja levitä kinkkusuikaleet ja päälle ananaspalat. Ripottele juustoraaste.

Paista pizzat 225 asteisessa uunissa n 15 minuuttia.

 

TAKAISIN ETUSIVULLE