Jos voisin, käärisin ystävyyttä kultapaperiin, sirottelisin sekaan tähtien lentoa ja auringon hopeaa ja lähettäisin ne sinulle juuri tänään.

Hyvää ystävänpäivää!

39171.jpg

pohja:

100g margariinia tai voita

3/4dl kaakaotomusokeria

2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

2 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

1 sitruunan raastettu kuori

1/2 dl laimentamatonta vadelmamehua

1 1/2 dl vehnäjauhoja

n. 2 dl murskattuja mansikoita tai vadelmia

Kostutukseen vadelmamehua tai sitruunavettä

Kuorrutus:

tummaa suklaata tai mansikkatomusokeria ja vadelmamehua

Mansikka kermavaahtoa

 

Voitele piirakkavuoan (halkaisija 27 cm) reuna. Leikkaa hieman vuokaa suurempi leivinpaperiympyrä, jotta se ulottuu myös reunoille. Aseta se vuokaan. Vaahdota rasva ja kaakaotomusokeri. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita. Taputtele taikina jauhotetuin sormin piirakkavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista torttua 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

Pese sitruuna ja raasta kuori raastinraudan hienoimmalla terällä. (Paina raastimen päälle kostutettu leivinpaperinpala ja raasta paperin päältä. Raaste on helppo poistaa veitsellä paperista.) Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vadelmamehu ja raastettu sitruunan kuori, siivilöi joukkoon vehnäjauhot. Sekoita taikina juuri ja juuri tasaiseksi. Levitä murskatut marjat tasaisesti paistetulle torttupohjalle. Kaada taikina marjojen ja pohjan päälle. Kypsennä edelleen 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Jäähdytä torttulevy. Voit nopeuttaa jäähtymistä nostamalla leivinpaperin avulla torttulevyn pois vuoasta. Ota levystä sydämiä sydänmuotilla, tai leikkaa tortusta neliöitä veitsellä. Kostuta leivoksen pintaa kevyesti vadelmamehulla tai sitruunavedellä.

Pilko suklaapalat kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa n. 400W reilu 2 minuuttia, sen jälkeen aina 30 sekunttia kerrallaan, välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Levitä sulanut suklaa tasaisesti leivoksien päälle ja anna kovettua. (tai suklaarakeet muovipussissa mikroaaltouunissa 400 W, noin 2 minuuttia. Kääntele pussia välillä. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota leivinpaperille sydämiä)

Tai sekoita mansikkatomusokerista ja vadelmamehusta kuorrute ja levitä leivosten päälle ja anna kovettua.

Vatkaa mansikkakermavaahto ja pursota leivosten reunoille. Siisti leivoksen reunat kiertämällä veitsi lappeeltaan leivoksen reunan ympäri. Näin leivoksesta tulee siistimmän näköinen.  Koristele suklaasydämmillä tai vaikkapa sydänkarkeilla.

Henkilökohtaisesti pidän itse enemmän suklaalla päälystetyn leivoksen mausta, koska se ei ole ihan niin makea kuin mansikkatomusokerilla kuorrutettu.

39190.jpg

39189.jpg