Kesän grilliherkkuihin kuuluvat tavallisten kasvisten ohella myös hedelmät joita voi grillata joko vartaissa, folionyyteissä tai vaikkapa ihan suoraan grilliritilällä. Tässä hedelmät on maustettu makealla vaahterasiirapilla ja fariinisokerilla.

115608.jpg

Nektariineja

omenoita

tuoretta tai säilöttyä ananasta

(päärynää, banaania, pekaani tai saksanpähkinöitä...)

1-2 rkl voita tai margariinia

1-2 rkl fariinisokeria

ripaus kanelia

2-3 rkl vaahterasiirappia

Huuhtele, halkaise, poista siemenet ja pilko hedelmät siivuiksi. Laita kaikki hedelmät isolle folionpalaselle. Laita hedelmien päälle muutama voinokare, kaada päälle vaahterasiirappia ja ripottele pintaan fariinisokeria ja pieni ripaus kanelia. Kääri folio nyytiksi ja nosta grilliin. Anna kypsyä noin 15 minuuttia miedolla lämmöllä. Jos grillissä on kansi, laita kansi mieluiten kiinni kypsennyksen ajaksi. Avaa nyytti varovasti ettei mehut valu ulos. Tarjoile kuumat hedelmät jäätelön kanssa.