Sain KRISTA:lta tämän herkullisen kääretortun ohjeen kokeiltavakseni. Kiitokset siitä! Olen puolukan "suurkuluttaja" ja niinpä tämä ohje sopii meille erittäin hyvin! Kääretorttu on nopea ja helppo valmistaa.

64849.jpg

Suklaakääretorttupohja:

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl jauhoja

1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kermavaahtoa (käytin mansikkakermavaahtoa koska sen päiväys oli menossa umpeen, se sopi täytteeseen erittäin hyvin.)

200g tuorejuustoa (itse käytin Hovin 2% tuorejuustoa)

2 dl puolukoita

1 dl sokeria (pidän itse hieman kirpakasta, joten mielestäni 0,75 dl riittää)

1 tl vaniljasokeria

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhot vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa n 6-8 minuuttia. Kumoa torttu sokerilla ripotetulle leivinpaperille.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Survo puolukat, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää tuorejuusto joukkoon, sekoita. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustoseos. Leikkaa kääretorttupohjan reunoista n 1cm levyiset palat pois. (kuivat reunat aiheuttavat tortun repeilyä, ja torttua on vaikeampi rullata) Levitä reilu puolet täytteestä torttulevyn päälle. Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla. Nosta viileään vetäytymään hetkeksi. Levitä loput täytteestä tortun kuorrutteeksi ja ripottele pinnalle jäisiä puolukoita.

Torttu oli mielestämme hyvää. Koko torttu oli syöty parinkymmenen minuutin päästä kahvipöytään nostamisesta. Puolukat sopivat tuorejuuston ja kerman kanssa erittäin hyvin. Täyte oli itseasiassa niin hyvää, että meinasin syödä sen ylijääneen täytteen kokonaan(joka piti laittaa kuorrutteksi) odotellessa tortun vetäytymistä jääkaapissa, joten jouduin vatkaamaan hieman lisää kermaa kuorrutukseen. :P