Helppo, nopea ja tuhti "aamupala" joka pitää taatusti nälän poissa lounaalle asti.

40705.jpg

Ainekset: 4kpl (halkaisijaltaan noin 20 cm) tai n.20kpl pientä lettusta

4 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

3 dl maitoa

2 dl kermaviiliä tai piimää

2 munaa

2 rkl sulatettua voita

Sekoita kuivat ainekset ja maito tasaiseksi seokseksi.Vatkaa munat löysähköksi vaahdoksi. Lisää kermaviili, voisula ja vatkatut munat. Taikinaa saa vatkata voimakkaasti. Paista lettupannulla tai paistinpannulla paksuja lettusia, jotka paistuessaan kohoavat.

Aamiaispannukakut voi valmistaa myös edellisenä iltana, pitää folionyytissä ja lämmittää aamulla uunissa.

Tarjoa lisänä vaahterasiirappia ja marjoja.

Vinkki! Kokeile mansikan ja vaahterasiirapin lisänä myös mintunlehtiä.

OHje on peräisin Gloorian paras ruokakirjasta.