Tämän nopean ja helpon kakun täytteenä on appelsiinituorejuustosta ja creme vanillasta tehty vaahto ja ananasta. Alkuun piti tehdä tämä herkullinen Linnun appelsiinitäyte, mutta sovelsin ohjetta hieman kokatessa. Pohjan tein vaaleasta kääretorttulevystä. Valmistusaika noin 25min. Koristeina aikaisemmin kukkasokerimassasta tekemiäni päivänkakkaroita ja Dr.Oetkerin sokerihelmiä. Muotit on Bake & Partysta.

278933.jpg

Appelsiinin ja ananaksen makuinen pikakakku

Kakkupohja:

4 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

Appelsiinitäyte ja kuorrute:

200g Pirkan appelsiini kevyttuorejuustoa

2 1/2 dl flora vanillaa

1/2 appelsiinin kuoriraaste

1/2 prk (noin 50g) Ananasjogurttia (tms hedelmäjogurttia)

Lisäksi 1 prk ananasmurskaa

Vaahodta munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sihtaa joukkon ja sekoita varovaisesti mutta huolellisesti. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa leivinpaperille, poista varovaisesti leivinpaperi pohjasta ja anna jäähtyä.

Vatkaa flora vanilla mahdollisimman kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tuorejuustoon jogurtti ja kuoriraaste. Lisää vaniljavaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Leikkaa kääretorttupohjasta kolme kokonaista pohjaa, (esim noin 16-18 cm halkaisijaltan olevan kulhon avulla) kasaa ylijäämäpaloista vielä neljäs pohja.

Valuta kevyesti ananasmurska ja lusikoi 1/3 murskasta alimman pohjan päälle. Pohjaa ei tarvitse kostuttaa sillä ananas kostuttaa pohjan. Ota 1/3 appelsiinivaahdosta erilleen odottamaan kuorruttamista varten. Jaa täyte kolmeen osaan. Lusikoi 1/3 appelsiinitäytettä pohjalle ja nosta päälle seuraava kerros. Levitä 1/3 ananasmurskaa ja appelsiinivaahto, pohja, loput ananasmurskasta ja loput appelsiinivaahdosta ja kansi päälle, niin että kakkuun tulee kolme täytekerrosta.

Kuorruta kakku sivuun otetulla apelsiinivaahdolla. Koristele appelsiinikuoripaloilla, nonparelleilla tai sokerikukkasilla. Kukkien ohjeen löydät kakkujen koristeluvinkeistä.

278967.jpg