Rakastamme lohta ja valmistamme sitä usein näin. Tämä on hyvää, helppoa ja nopeaa.

250400.jpg

Uunilohi

1/2 perattu ja fileoitu lohi

sitruuna

hyppysellinen merisuolaa

oman maun mukaan valkopippuria tai sitruunapippuria

1 prk smetanaa

2 dl kevyt ruokakermaa

1 tl sokeria

n 5 cm pätkä sinappia

muutama kierros chili explosion maustesekoitusta

nippu tuoretta tilliä

Nypi fileestä pois ruodot. Voitele kevyesti pitkänomainen uunivuoka. Laita lohifile vuokaan nahka alaspäin. Purista pintaan sitruunamehua. Mausta merisuolalla ja pippurilla. Sekoita kulhossa smetana ja ruoka kerma. Mausta sinapilla, sitruunamehulla, sokerilla, suolalla, chilisekoituksella ja pippurilla. Lusikoi seos kalan päälle tasaisesti. Ripottele pintaan reilusti silputtua tilliä. Paista 200 asteisessa uunissa kypsäksi, noin 20-25 minuuttia. Leikkaa sitruunaviipaleita ja tuoretta tilliä päälle ja tarjoile keitetyn perunan tai perunamuusin ja vihersalaatin kanssa.