Suussa sulavan makea jälkkäri. Tuoksu on huumaavan ihana, voisinpa välittää sen teille! =)

109861.jpg

Annos kahdelle

1 banaani

1 tuore nektariini tai persikka

3 valkuaista

1 1/2 dl hienoa sokeria

fariinisokeria

kanelia

sitruuna mehua

marsipaania tai mantelimassaa

Huuhtele nektariini huolellisesti. Halkaise kahtia ja poista kivi. Pyöritä marsipaanista tai mantelimassasta kiven kokoiset pallot ja laita kuoppaan, nektariinin kiven tilalle. Kuori banaani ja halkaise pituussuunnassa kahtia. Laita leivinpaperille leikattu pinta ylöspäin. Purista bananin pintaan muutama tippa sitruunamehua ja ripottele pääle fariinisokeria ja kanelia.

Ala vatkata huoneenlämpöisiä valkuaisia vaahdoksi. (Parhaiten marenki onnistuu metallikulhossa, huoneenlämpöisistä tuoreista valkuaisista, kulhon ja vatkaimien tulee olla puhtaat ja kuivat). Lisää syntyvän vaahdon joukkoon pikkuhiljaa sokeri, noin ruokalusikallinen kerrallaan. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.  Levitä marenki hedelmien päälle joko lusikalla tai pursottamalla. Peitä koko nektariini ja banaani. (Omasta mielestäni pursottaminen on helpompaa, varsinkin nektariinin päälle) Paista marenkihedelmiä keskitasolla 150 asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Tarjoile sellaisenaan tai esim. jäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Idean marenkibanaaniin sain suuresta Jälkiruokakirjasta josta löysin tuon marsipaanilla täytetyn persikan ohjeen.

109873.jpg