Kävin tänään Lintu75:sen kanssa etnisissä kaupoissa ostoksilla. Ostin sieltä litsejä sokeriliemessä ja niitä oli heti pakko saada maistaa. Olen joskus aikaisemmin syönyt tuoreita litsejä mutta hyvältä ne maistuivat säilöttynäkin. Tein pikaisen iltapalan hedelmistä ja vadelmista.

Täytyypä sanoa että sekahedelmä salaatti oli niin hyvää jäätelön kanssa, että söimme koko ison kulhon tyhjäksi ja kyytipojaksi vielä 1 1/2 litraa vaniljajäätelöä. Että tällainen pikainen iltapala tänään! =DDD

53762.jpg

Ainekset: 4-6 henkeä

1/2 hunajameloni tai pala vesimelonia

4-5 kiiwiä

2 banania

1 prk persikoita

1-2 päärynää

1-2 mandariinia (ei säilyke, ovat mielestäni kitkerän makuisia)

1 prk litsejä sokeriliemessä

2 dl pakastettuja tai tuoreita vadelmia

Valmistuaika n 10 minuuttia

Kuori mandariinit lohkoiksi leikkaamalla veitsellä kuoret pois. Poista halutessasi kalvot myös maltolohkojen väleistä . Kuori ja pilko päärynä ja siivuta bananit. Pilko persikka paloiksi. Leikkaa meloni paloiksi tai ota maltosta palloja pariisinperunakauhalla. Valuta litsit. Kuori ja siivuta kiiwit. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja ripottele päälle vadelmat. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdoksi vatkatun Flora vanillan kanssa.

 

LITSI
(Litchi chinensis)
Etelä-Kiinasta kotoisin oleva litsi muistuttaa ulkonäöltään mansikkaa. Raa'an litsin hedelmät ovat vaaleanruskeita, kypsän punaruskeita. Litsin hedelmäliha on läpikuultavaa, valkoista ja mehukasta, maultaan hieman rypälettä muistuttavaa. Rambutaani on litsin karvapintainen sukulainen.

Litsit kuoritaan ennen syömistä. Hedelmien keskellä oleva mantelia muistuttava kivi poistetaan. Litsi syödään sellaisenaan, hedelmäsalaateissa tai käytetään itämaisten ruokien valmistukseen.

Litsi säilytetään jääkaapissa +8 - +12 asteessa, muovipussissa, sillä hedelmät kuivuvat nopeasti.