img28.gif

Tein tätä helppoa maustekakkua ensimmäisen kerran muutama päivä sitten. Kakku osoittautui niin hyväksi, että oli pakko tehdä heti uusi. Puolukka sopii maustekakkuun loistavasti ja piristää sopivasti mausteista kahvikakkua. Makea kuorrute on kuin piste i:n päälle. =)

306651.jpg

Jouluinen puolukka -maustekakku

2 munaa

2 rkl tummaa siirappia

1 dl kuohukermaa tai flora vanillaa

1 25g voita tai margariinia

2 dl fariinisokeria (tai tavallista)

1 tl kanelia

1 tl inkiväärijauhetta

1 tl kaardemummaa

1 maustemitta neilikkajauhetta

3 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

2 dl pakastepuolukoita + 1 tl vehnäjauhoja

Koristeluun:

1 1/2 dl tomusokeria

3 tl munanvalkuaista

1 maustemitta sitruunahappoa tai hitusen sitruunamehua

1 1/2 tl vettä

marsipaanikoristeota tai oikeita  puolukoita (laita oikeat puolukat kakun päälle vasta ennen tajoilua)

Vuoraa pitkänomainen kakku ai leipävuoka leivinperilla huolellisesti, tai jauhota pyöreä kakkuvuoka. Mittaa kaikki muut ainekset kulhoon paitsi puolukat, 1/2 dl vehnäjauhoja ja 1 tl soodaa. Vatkaa reippaasti noin 5 minuuttia. Sekoita sooda loppuun jauhoon ja sihtaa jauhot taikinaan ja vatkaa vielä noin minuutti. Sekoita jäisiin puolukoihin vehnäjauhot tasaisesti. Jauho estää marjojen painumista pohjaan paistettaessa. Lusikoi taikinaa hieman pohjalle, noin 1/4 Rpottele pintaan puolukoita ja lisää vuorotellen loput pohkjataikinasta. Paista 150 asteiosessa uunissa noin 50-60 minuuttia.Nosta kakku uunista kun kakku on kypsä.  Kumoa heti jäähtymään että pinta pianuu tasaisemmaksi.

Sekoita kulhossa tasaiseksi valkuainen , tomusokeri ja sitruunahappo(tai mehu)  ja vesi.  Lusikoi kuorrute jäähtyneen kakun päälle, anna kovettua ja ripottele pinnalle tomusokeria ja koristeita. Kuvan kakussa käytin marsipaanista tehtyjä puolukoita ja lehtiä.

                        img28.gif