Jostainsyystä suklaalevy "huuteli" tuolta kaapista että haluaa tulla syödyksi , joten sitten vaan leipomaan. Tein siitä suklaakääretortun iltapäiväkahvin kaveriksi. Eipä tuo balleriina kauaa tortun päällä ehtinyt tanssia kun torttu oli jo syöty! ;0)

110260.jpg

pohja:

3 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl perunajauhoja

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

noin 125g tummaa suklaata

2 1/2 dl kuohukermaa

aprikoosimarmelaadia

koristeet valkosuklaata

Vakaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vahdoksi. Yhdistä jauhot, perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi vaahdon joukkoon varovasti isolla lusikalla käännellen sekaisin ,tasaiseksi taikinaksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 6-8 minuuttia. Kumoa torttu leivinpaperille ja irrota heti leivinpaperi tortun päältä varovasti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (30 sekunnin jaksoissa, välillä sekoittaen kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Huom. Jos suklaan sekaan menee tilkkakin vettä tms. suklaa menee kokkareiseksi) tai vesihauteessa sulaksi. Kaada sulanut suklaa nauhana kermavaahdon joukkoon samalla vatkaten sekaisin. Levitä noin puolet suklaakermavaahdosta jäähtyneen torttupohjan päälle. Pehmennä marmelaadia kevyesti jos se on kovin kiinteää. Lusikoi marmelaadia suklaakerman päälle. Voit levittää marmelaadia pinnasta varovasti lusikalla jos tarvii. Leikkaa torttupohjan kaikista reunoista noin 1 cm levyiset palat pois (estää pohjan repeilyä rullatessa) Rullaa torttu rullalle ja kiedo leivinpaperi ympärille tueksi ja nosta kylmään vähäksi aikaa vetäytymään. Tee silläaikaa valkosuklaakoristeet.

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Taittele leivinpaperista pieni pursotinpussi(taittelu ohje löytyy pikeri koristeiden kohdalta). Täytä pussi suklaalla, leikkaa terästä ihan pieni pala pois ja pursota haluamasi kuviot. Nosta kuviot jääkaappiin kovettumaan noin 5 minuutiksi.

Ota kääretorttu kylmästä ja levitä halutessasi ohkainen kerros marmelaadia tortun pintaan. Kuorruta lopulla suklaakermavaahdolla. Irrota kuviot varovasti lastalla ja nosta tortun päälle.