Tein tänään ensimmäistä kertaa autokakun. Koska en ole autokakkua aikaisemmin tehnyt, osoittautui kakku mielestäni vaikeammaksi tehdä kuin alkuun luulin. Varsinkin kun vielä apulaisenani toimi kolmet pienet kätöset, jotka koko ajan yrittivät tökkiä kakkua, ja nuorimmainen joka kaatoi kahteen kertaan tomusokerit päähänsä. :O) En omista autokakkuvuokaa, mutta se olisi  kyllä hyvä olla jos tykkää tehdä autokakkuja. Siinä säästää paljon aikaa, vaivaa ja hermoja.

Kakun täytteenä on piparmintun makuista rahkakermavaahtoa ja mansikkahilloa. Kuorrutus on marsipaania. Olin ostanut vain yhden punaisen marsipaanipötkön,  siitä riitti nipin napin peittämään koko kakun. Jouduin jostain kohdista jopa hieman venyttämään reunaa, että se riitti alas asti. Yhdestä kohdasta jäi tuon levikkeen verran yli. Suosittelen varaamaan 1 1/2 pkt marsipaania kakun kuorruttamiseen, ettei tarvitse kaulia levyä niin kauheen ohkaiseksi.

Mutta tällainen kakusta nyt kuitenkin tuli, mieheni tunnisti siitä kyllä autonsa. ;D 

527884.jpg

527887.jpg

Kääretorttulevystä autokakku:

pohja: (tee kaksi kertaa)

4 munaa

1 dl sokeria (fariini ja muscovadokin käy)

1 1/2 dl perunajauhoja (tai vehnäjauhoja) 

1/2 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

2 prk flora vispiä tai kuohukermaa

500g maitorahkaa

1/2 dl sokeria

4 tippaa piparminttuöljyä (tai 1 dl mariannemurskaa)

mansikkahilloa

Kuorrute: 1 1/2 pötköä marsipaania. Puanista ja esim valkoista tai sinistä

elintarvikevärejä: mustaa

Kostutukseen maitoa

 

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sihtaa isolla lusikalla sekaisin käännelle joukkoon. Älä vatkaa ettei ilma karkaa taikinasta. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 225 asteessa noin 6-8 min. Kiertoilmauunissa paistoin 200 asteessa. Ota uunista ja kumoa heti toiselle leivinpaperille. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti pohjasta. Anna jäähtyä.

Täyte:

VAtkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää piparminttuöljy tai mariannemurska (jos käytät mariannemurskaa, ota 2 dl rahkaa sivuun kakun kuorruttamista varten ettei murut jää muhkuroiksi marsipaanin alle) ja rahka ja sokeri. Vatkaa tasaiseksi. 

473256.jpg

Leikkaa kummatkin pohjat esim kuvan osoittamalla tavalla.

473248.jpg

PInoa palat päällekäin, pienemmistä paloista tulee keskiosa. Veistele isolla ja terävällä veitsellä auton muotoiseksi.

Tee yli jääneistä paloista vaikkapa pappilan hätävara tai sulata suklaata ja murenna sulatetun suklaan joukkoon, seoita tasaisemmaksi massaksi ja muotoile palloja, anna kovettua! :)

473252.jpg

Kostuta alimmainen pohja maidolla ja levitä mansikkahillo ja piparmintturahka. Nosta seuraava pohja päälle ja täytä kakku samalla tavalla loppuun asti.

473240.jpg

Levitä lopuksi koko kakun pinnalle ohkainen kerros piparmintturahkaa ja tasoita pinnat.

Kauli marsipaani kelmun tai leivinpaperin päällä ja tomusokerin avulla, yhdeksi kakun kokoiseksi levyksi, nosta kaulimen avulla tai leivinpaperin avulla marsipaanilevy kakun päälle. Painele muotoon lastan tms avulla. Leikkaa ylimääräiset palat pois esim pizzaleikkurilla. Värjää marsipaania esim mustaksi tai harmaaksi. Kauli ohkaiseksi levyksi ja leikkaa ikkunat ja renkaat.  Liimaa palat paikalleen. Jos  palat ei tartu, laita varovasti pienen pieni pisara vettä palan alle ja liimaa kiinni. Maalaa halutessasi auoon pyyhkijät yms elintarvikevärillä ja ohkaisella siveltimellä.

Vinkki! Käytä apunasi erilaisia teriä ja purkinkansia yms. Leikkasin renkaat Tupperin annosjäädykevuoan kannella jossa oli hauskat kuviot jotka painautui renkaisiin. =)