Kaalilaatikoiden ohjeita on paljon. Pidän makeahkosta kaalilaatikosta joten mielestäni kaalilaatikkoon kuuluu ehdottomasti siirappi. Tässä siis oma versioni tästä ihanasta herkusta! =)

136122.jpg

Jauheliha -kaalilaatikko

noin 1 kg kaalia

noin 400-500g (paisti)jauhelihaa

1 sipuli

4 porkkanaa

1 fenkoli

6 dl vettä

1 liemikuutio

musta ja valkopippuria

suolaa

meiramia

3-4 rkl siirappia

2 dl puuroriisiä + 5 dl vettä + suolaa

Kuori ja pilko sipuli hienoksi. Suikaloi kaali ja fenkoli ohkaisiksi suikaleiksi. Kiehauta isossa kattilassa vesi, lisää liemikuutio ja kaali. Hauduta noin 20 minuuttia kunnes kaali on vetäytynyt ja läpikuultavaa. Keitä silläaikaa riisi kypsäksi suolatussa vedessä (noin 15-20 min). Laita voita isoon kasariin ja kuulota sipuleita hetkenaikaa. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja ruskista. Lisää porkkanaraaste ja fenkolisuikaleet. Mausta pippurilla ja suolalla. Makeuta siirapilla. Revi joukkoon meiraminlehdet ( tai hieman kuivattua meiramia) Sekoita. Kun kaali on läpikuultavaa, lisää jauhelihaseos ja riisi kaalien joukkoon, sekoita ja kaada voideltuun isoon vuokaan. Jos pidät makeasta laatikosta, valuta pinnalle hieman vielä siirappia. Laita muutama voinokare pinnalle ja paista 175 asteisessa uunissa reilun tunnin. Tarjoa puolukkahillon kanssa.