Broilerin koipea voi maustaa ja valmistaa lukuisilla eri tavoilla. Tässä koipi sai ylleen hunajaisen pähkinäkookostakin. Samoin bulguuria voi maustaa myös mielensä mukaan. Tässä kookoshiutaleilla maustettuna.

92735.jpg

annokset 4:lle

4 broilerin maustettua broilerin koipea

1 dl hasselpähkinärouhetta

1/2 dl kookoshiutaleita

25g voita tai margariinia

1 rkl juoksevaa hunajaa

bulguuriin:

4 dl vettä

2 dl bulguurisuurimoita

1/2 kanaliemikuutio

1/2-1 dl kookoshiutaleita

Laita koivet vierekkäin voideltuun uunivuokaan ja paista 250 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes koivet ovat kypsiä ja kauniin ruskeita. Laske uunin lämpö 200 asteeseen. Ota vuoka uunista. Sulata voi ja lisää hunaja, kookoshiutaleet ja hasselpähkinärouhe. Sekoita. Lusikoi seos kypsien koipien päälle ja nosta koivet takaisin uuniin muutamaksi minuutiksi kunnes kuorrute on saanut kauniin ruskean värin. Vahdi ettei kuorrute pääse palamaan, se ruskistuu aika nopeasti. Ota koivet uunista. Nosta tarjoilulautasille ja valuta hieman hunajaa koipien päälle ohkaisena nauhana. Tarjoile kookosbulguurin (tai vaikka riisin) ja salaatin kanssa.

Kookosbulguuri

Kiehauta vesi, lisää puolikas kanaliemikuutio ja kookoshiutaleet. Lisää joukkoon bulguurisuurimot, sekoita, peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen noin 10-12 minuuttia. Nosta liedeltä ja anna vielä vetäytyä kannen alla 5 minuuttia.