Tässä myös hyvä ohje pakasteseitistä. Mieheni tokaisikin tänään että miten seitistä voikin taikoa näin hyvää ruokaa! =D

Duchette perunat ovat hauska tapa syödä perunaa, lapset pitävät näistä kovasti, Ei ainakaan tarvitse tuputtaa kun näitä on tarjolla. Perunat sopivat erinomaisesti myös juhlapöytään näyttävyytensä takia ja ovat erittäin helppoja valmistaa.

44056.jpg

Mantelikala 4 annosta:

1pkt (400g) pakasteseitiä paloina

sitruunamehua

suolaa

valkopippuria tai sitruunapippuria

2 dl kermaa

1 tl currya

1 tl jauhettua inkivääriä

1 rkl hunajaa

n 1dl mantelihiutaleita

Aseta kalapalat uunivuokaan. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Kaada kerma kulhoon ja lisää mausteet. Kaada maustettu kerma kalapalojen päälle, ripottele mantelihiutaleet pinnalle.  Paista 175 asteisessa uunissa n 30 min.

Tarjoile perunamuusin tai esim Duchette-perunoiden kanssa.

 

Duchette-perunat

8-10 perunaa

maitoa

voita

suolaa

valkopippuria

2 munankeltuaista tai 1 kokonainen muna

(halutessasi voit maustaa perunasoseen vaikkapa yrteillä)

Valmista paksuhko perunasose: Kuori ja pilko perunat, keitä perunoita kunnes ovat kypsiä, keitä maito, kaada perunoiden keitinvesi pois ja kaada kiehuva maito perunoiden joukkoon ja muussaa soseeksi. Lisää suolaa, reilu voinokare ja valkopippuri. Lisää perunamuussiin 2 keltuaista, sekoita tasaiseksi. (mausta halutessasi valkosipulimurskalla tai vaikkapa yrteillä) Laita perunasose pursottimeen ja pursota isolla tyllalla leivinpaperille ruusukkeita. Paista ruusukkeita 250 asteisessa uunissa n 5-10 minuuttia kunnes perunat ovat saaneet kauniin värin. Tarjoile sellaisenaan lihan tai kalan kanssa, tai täytä ruusukkeet mieleiselläsi täytteellä.

 

TAKAISIN ETUSIVULLE