49283.jpg 

Levy taloussuklaata

2 munaa

1 dl kuohukermaa

4 tl minttulikööriä tai 8 after eight suklaapalaa

(halutessasi 1 dl mariannemurskaa)

Raasta n 1 1/2 rivin verran suklaata perunankuorismisveitsellä tai juustohöylällä suklaahipuiksi, laita sivuun odottamaan. Sulata loppu suklaa (käyttäessäsi after eightiä sulata se taloussuklaan kanssa)vesipaahteessa tai mikrossa. Jäähdytä. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Lisää jäähtyneeseen suklaaseen munankeltuaiset ja sekoita tahnaksi. Kuumenna likööri kattilassa kuumaksi, niin että alkoholi haihtuu, jäähdytä ja lisää suklaaseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, vatkaa samoin kerma ja lisää kermavaahtoon suklaarouhe ( jätä hieman rouhetta koristeluun) ja halutessasi mariannemurska. Sekoita varovaisesti valkuaisvaahto suklaatahnaan ja sen jälkeen kermavaahto. Annostele jälkiruokamaljoihin, Koristele kermavaahdolla ja suklaahipuilla. Nosta kylmään puoleksi tunniksi ja nauti.