Ruoan maku kärsii aina hieman kun rasvasta yms tingitään. Nämä ovat tavallista piirakkaohjetta kevyempiä piiraita, mutta maku on silti hyvä.
Ainekset n 16 piirasta:
6 dl vehnäjauhoja
50 g margariinia
3 dl rasvatonta maitoa
1/4 tl suolaa
50g tuorehiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
Täyte:
n.250g parsakaalia (pakaste)
100g fetajuustoa (rasvaa max. 10 %)
1 dl kasvislientä + 100g kevytsulatejuustoa (rasvaa max 9%)
(Tai voit käyttää kasvisliemen ja sulatejuuston sijasta: 1muna + 1 dl kevytkermaviiliä)
1/4 tl rouhittua mustapippuria
(1/4 tl suolaa jos et käytä kasvislientä)
1 tl basilikaa tai oreganoa
Jos pidät basilikasta, silputa muutama tuore basilikan lehti piiraiden päälle.
voiteluun:
1/2 dl rasvatonta maitoa
Sekoita jauhot ja rasva sekaisin. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi, liuota hiiva maitoon, lisää suola ja sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä n 10 min.
Kumoa taikina pöydälle ja leivo tangoksi. Jaa 16 palaan ja pyörittele palat palloiksi. Nosta leivinpaperille ja painele litteiksi. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaisiksi.
Valmista taikinan kohotessa täyte. Sulata pakasteparsakaalin kukinnot ja paloittele pieniksi paloiksi. Jos fetakuutiot ovat suuria, pienennä niitä hieman. Kuumenna kasvisliemi ja sulata sulatejuusto nokareina sen joukkoon. (tai riko munan rakenne ja lisää kermaviili) Mausta seos pippurilla (suola kermaviili-muna seokseen) ja basilikalla.
Paina piiraspohjiin kuopat keskelle esim. juomalasin pohjalla. Ripottele parsakkali ja fetajuusto (tuore basilika silppu) kuoppiin ja lusikoi sulatejuustoseos (tai muna-kermaviili) parsakaalin päälle. Voitele piiraiden reunat maidolla ja paista 200 asteisessa uunissa, keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarjoa jäähtyneinä.
Ohje on peräisin Painonvartijoiden Leivotaan hyvää kirjasta.
Kommentit