Leivoin tänään elämäni ensimmäiset gluteenittomat leivät. Cooking Dinner Huomasin kuitenkin kesken leivonnan että nämähän ovat aivan loistavia pizzapohjia. Niinpäs muutinkin ohjetta ja tein näistä pikkupizzoja. Mieheni sisko, jolle näitä testasin, innostui näistä kovasti. Maistuivat muuten myös meidänkin perheelle ;O) . Laitanpas siis ohjeen tännekin, jospa joku muukin tarvitsee joskus gluteenitonta pizzaleipäohjetta. =)

169059.jpg

Gluteenittomat pizzaleivät noin 12 kpl

5 dl vettä

2 pss kuivahiivaa

8 dl Pirkan gluteenitonta jauhoseosta

2 dl perunajuhoja

1/2 tl suolaa

50g voita tai margariinia

Täyte:

punaista pestoa

100g fetajuustoa

2 dl emmental juustoraastetta

2 dl mozzarella juustoraastetta

2-3 tomaattia

pizzamaustetta

 

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää suola veteen. Sekoita jauhoihin perunajuhot ja kuivahiiva. Lisää noin puolet jauhoseoksesta ja sulatettu rasva, alusta tasaiseksi. Lisää loput jauhot. Taikina on aika tahmeaa, mutta älä lisää kuitenkaan jauhoja, sen kuuluu olla sellaista. Anna taikinan kohota noin 10 minuuttia. Nostele lusikalla kahdelle leivinpaperille 6 kasaa kumpaankin. Kasta käsi gluteenittomassa jauhoseoksessa ja taputtele kasat pöreiksi ja litteiksi pohjiksi. Anna kohota vielä noin 10 minuuttia. Levitä punaista pestoa noin 1/2 rkl jokaiselle pohjalle. Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Leikkaa fetajuusto pieniksi paloiksi. Jaa tomaatit ja fetajuusto pohjien päälle. Ripottele pinnalle mozzarella ja emmentaljuustoraastetta. Paista pizzaleivät 250 asteisessa uunissa noin 10 minnuutia. Ripottele päälle pizzamaustetta.