Appelsiini sopii yllättävän hyvin myös maustamaan kanan kastikkeen ja pirteä lisä myös couscousin sekaan.

53982.jpg

Appelsiini-saksanpähkinä couscous:

1 appelsiini

21/2 dl vettä + 1/2 kasvisliemikuutiota

3 dl couscous-suurimoita

1 rkl voita tai margariinia

1 maustemitta valkopippuria

1 rkl tuoretta timjamia

n 50g saksanpähkinöitä

Pese appelsiini huolella ja raasta sen uloin kuori ja purista appelsiinistä mehu. Kerää kuoriraaste talteen ja kaada appelsiinimehu kattilaan. Lisää vesi ja kanaliemikuutio. Kiehauta. Nosta kattila liedeltä ja lisää couscous-suurimot. Anna hautua kannen alla n 5 minuuttia. Sekoita voi couscousin joukkoon, mausta pippurilla ja appelsiininkuoriraasteella (huom! säästä n 1 tl kuoriraastetta appelsiinikastikkeeseen). Pilko timjami ja murenna pähkinät ja lisää couscousin joukkoon. Tarjoa broilerin tai kalkkunan lisukkeena. Koristele muutamalla timjaminoksalla.

Appelsiinikastike:

1 pieni sipuli

1 1/2 rkl flora culinessea, voita tai margariinia

2- 2 1/2 dl Flora ruokakermaa

1/2 kanaliemikuutio

1 dl appelsiinituoremehua

1 tl appelsiinin kuoriraastetta

1 dl vettä

1 rkl vehnäjauhoja

1 tl rosmariinia

Kuori ja pilko sipuli mahdollisimman  hienoksi. Kuulota sipulia Flora culinessessa hetken. Säädä lieden lämpötila pienemmälle, ettei kastike pala pohjaan. Lisää ruokakerma, kanaliemikuutio, rosmariini, appelsiinin kuoriraaste ja appelsiinimehu, hämmennä vähän väliä. Sekoita jauhot veteen ja lisää ohkaisena nauhana kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen n 5 minuuttia että jauhot kypsyvät. Hämmennä välillä. Tarjoa kastike paistettujen broilerinfileiden kanssa.

Appelsiinikastikkeen ohjeen löysin netistä googlettamalla.