Olemme jäätelön suurkuluttajia ja mikäs sen herkullisempaa kuin marjaisa jäätelökääretorttu. Helppo valmistaa ja maistuu kaikille!

58538.jpg

Kääretorttupohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl perunajuhoja

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

n 5-7dl vanilja- tai mansikkajäätelöä

n 4dl pakastemarjoja (vadelma, mansikka, mustikka)

2 rkl sokeria

Kuorrute: Mansikkakermavaahtoa, karkkeja(kuvassa M&M), marjoja tai suklaarouhetta, sitruunamelissanlehtiä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe sekaisin ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sekoita huolellisesti mutta varovaisesti käännellen taikina tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle uunipellille. Paista 225 asteisessa uunissa n 6-8 minuuttia. Nosta pohja uunista Ripottle pinnalle sokeria ja kumoa  leivinpaperille.  Irrota leivinpaperi pohjasta varovasti ja anna pohjan hieman jäähtyä. Lisää kohmeisiin marjoihin sokeri ja soseuta tasaiseksi. Pehmitä jäätelöä vatkaamalla kauhalla tai vatkaimella, jotta sitä on helpompi levittää. Levitä jäätelö pohjan päälle tasaisesti. (ei haittaa jos jäätelö ehtii hieman sulaa ja imeytyä pohjaan) Levitä myös sokeroitu marjasose jäätelön päälle. Rullaa torttu leivinpaperin avulla rullalle. Jätä sauma alle. Rullaa leivinpaperi kääretortun ympärille ja nosta pakkaseen pariksi tunniksi.

Vinkki! Jos torttupohjan kumoaminen on mielestäsi vaikeaa, peitä sokeroitu torttu leivinpaperilla, nosta pellin peittävä leikkuulauta päälle laita patalaput käsiin, tartu kiinni kummastakin reunasta ja käännä koko juttu pelteineen kaikkineen ympäri, niin että leikkuulauta jää alimmaiseksi ja pelti päällimmäiseksi. Nosta pelti pois tortun päältä ja irrota leivinpaperi varovaisesti.

Vatkaa mansikkakermavaahto kuohkeaksi. Nosta kääretorttu pakkasesta. Levitä tai pursota kermavaahto kääretortun pinnalle ja koristele haluamallasi tavalla esim. marjoilla, karkeilla tai suklarouheella. Tarjoa heti.

Ohje on yhteishyvälehden kalenterista.