Meillä syötiin tänään taas lasagnea. Älkää hermostuko. ;O) Tälläkertaa maustoin sen lempiaineksillamme joita koko perhe rakastaa. Kinkkua, ananasta ja sinihomejuustoa. Tätä yhdistelmää ei voita mikään.

527890.jpg

Kinkku- ananas -sinihomejuustolasagne (20cm x 30 cm vuokaan)

Kinkkukastike:

1 pkt pekonia

250g kinkkusuikaleita

1 pieni sipuli

2 prk tomaattimurskaa

mustapippuria

Lisäksi

1 dl sinihomejuuston muruja

1 dl emmental juustoraastetta

halutessasi ripaus suolaa (omasta mielestäni ei tarvitse)

2 valkospiulinkynttä

noin 2 norm kokoista säilykepurkkia ananaspaloja mehussa.

Juustokastike:

50g voita

1 dl vehnäjauhoja

1 l maitoa

pieni nippu tuoretta timjamia tai 1/2 tl kuivattua

1 dl homejuuston muruja

1/2 dl emmentalraastetta

mustapippuria

lasagnelevyjä

Kuori ja hienonna sipuli pieneksi. Pilko puolet pekonista suikaleiksi. Laita isot siivut sivuun odottamaan. Paista pekonisuikaleita hetken, lisää sipuli ja ruskista hetken. Lisää kinkkusuikaleet, tomaattimurska, murskattu valkosipuli ja mustapippuri. Anna kiehua hiljakseen kunnes juustokastike on valmis.

Valmista juustokastike: Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja nosta pois liedeltä. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi. Nosta takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää loppu maito, timjami (suolaa halutessasi) ja kiehauta muutama minuutti sekoitellen että jauhot kypsyvät. Nosta liedeltä ja lisää sinihomejuusto ja emmentalraaste. Sekoita tasaiseksi.

Laita hieman kinkkukastiketta vuoan pohjalle. Lado kerros lasagnelevyjä. Laita kinkkukastiketta levyjen päälle ja ripottele ananaspaloja pinnalle. Päälle kerros juustokastiketta. Täytä vuoka samalla tavalla niin että päällimmäiseen kerrokseen tulee vain juustokastiketta. Leikkaa loput pekonisiivut kolmeen osaan ja levitä juustokastikkeen päälle. Ripottele homejuustoa ja emmentalia pintaan. Paista 200 asteessa noin 30 min. Kiertoilmauunissa paistoin tämän 150 asteessa 30 min. Anna vetäytyä 10 min ennen tarjoilua.