Tämän limekiisseli tuorejuustojälkkärin ohjeen sain eräältä ystävältäni jo pari vuotta sitten kokeiltavakseni. Ainekset olen ostanut rehellisesti sanoen ehkä kymmenisen kertaa, mutta aina ne on vaan käytetty muuhun ja jälkkäri on saanut odottaa vuoroaan. Nyt kun vihdoin sain taas hommattua ainekset, päätin kokeilla ohjetta. Hyvää oli ja jälkkäri oli helppo tehdä. Kokeilin samaa ohjetta mansikkakiisselillä ja siitä tuli mielestäni vieläkin parempaa. Raparperi- tai sitruunakiisseli voisi sopia tähän myös loistavasti.

1844093.jpg

Mansikkakiisseli tuorejuustojälkkäri 6:lle

1/2 l mansikoita

3 dl vettä

1dl manikka- tai mustaherukkamehua

2 tl sitruunamehua

1/2 dl sokeria

1dl kylmää vettä +2 1/2 rkl perunajauhoja

vaniljavahto:

1 prk floravanillaa

1 prk sunnuntai vanilja tuorejuustoa

2 pkt suklaacookies keksejä

mittaa kattilaan 3dl vettä, marjamehu, sitruunamehu ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä. Sekoita perunajauhot 1dl kylmää vettä. Valuta perunajauhovesi ohkaisena nauhana kuumaan mehuun koko ajan sekoittaen. kuumenna uudestaan sekoitellen kunnes kiisseli pulpahtaa kerran tai pari,älä keitä. Ripottele kiisselin pintaan hienoa sokeria kalvon ehkäisemiseksi. Laita kattila kylmään vesihauteeseen jäähtymään.

Vatkaa flora vanilla vaahdoksi, lisää tuorejuusto sekaan ja sekoita tasaiseksi. Kun kiisseli on jäähtynyt, murenna keksit jälkiruokamaljojen pohjalle. Lusikoi reilu 2 rkl kiisseliä jokaiseen maljaan keksimurujen päälle. Laita päälle kerros tuorejuustovaahtoa. Tee vielä toinen kierros keksi -kiisseli- vaahtokerroksia. koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä. Laita kylmään odottamaan tarjoilua.

1844351.jpg

Limekiisseli tuorejuustojälkkäri

Tee muuten samoin kuin mansikkakiisseli jälkkärissä mutta  vaihda 1 dl marjamehua 1/2 dl  puristettua limen mehua, raasta joukkoon 1 limen vihreä kuori(ei valkoista osaa) ja jätä marjat pois, Laita sokeria o,75dl. Käytä tavallista vispikermaa flora vanillan sijaan.