Omenapannaria voi maustaa monella tavalla. Tässä meidän perheen suosikit. Vasemmalta oikealle: kaneli-omena, kinuski-omena & kookos-omenapannari.

42052.jpg

Ainekset pellilliseen:

8 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

4 kananmunaa

1 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

1/2 dl sokeria

2 keskikokoista kirpakkaa omenaa

1 dl kinuskikastiketta tai 2 dl kookoshiutaleita tai 2 rkl sokeria+ 1tl kanelia

Sekoita maito ja jauhot. Anna turvotan 10 minuuttia. Lisää suola, sokeri, vaniljasokeri ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Huom! Jos maustat pannukakun kookoshiutaleilla, lisää 1 dl hiutaleita taikinaan tässävaiheessa.

Kaada taikina leivipaperilla vuoratulle pellille. Kuori ja pilko omenat ohkaisiksi viipaleiksi. Lado omenaviipaleet taikinan päälle.

Mausta pannukakku haluamallasi tavalla, Ripottele sokeri -kaneli tai kookoshiutaleet omenaviipaleiden päälle tai kaada kinuskikastike ohkaisena nauhana tasaisesti pannukakun yli. Nosta varovaisesti uuniin ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20-25minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ripottele paistetun pannarin päälle halutessasi vielä sokeri -kaneli seosta tai kookoshiutaleita tai kaada hieman kinuskia pinnalle.

Hyvää sellaisenaan tai tarjoile kermavaahdon, jäätelön ja omenasoseen kanssa.