Omenapannaria voi maustaa monella tavalla. Tässä meidän perheen suosikit. Vasemmalta oikealle: kaneli-omena, kinuski-omena & kookos-omenapannari.
Ainekset pellilliseen:
8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl sokeria
2 keskikokoista kirpakkaa omenaa
1 dl kinuskikastiketta tai 2 dl kookoshiutaleita tai 2 rkl sokeria+ 1tl kanelia
Sekoita maito ja jauhot. Anna turvotan 10 minuuttia. Lisää suola, sokeri, vaniljasokeri ja munat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Huom! Jos maustat pannukakun kookoshiutaleilla, lisää 1 dl hiutaleita taikinaan tässävaiheessa.
Kaada taikina leivipaperilla vuoratulle pellille. Kuori ja pilko omenat ohkaisiksi viipaleiksi. Lado omenaviipaleet taikinan päälle.
Mausta pannukakku haluamallasi tavalla, Ripottele sokeri -kaneli tai kookoshiutaleet omenaviipaleiden päälle tai kaada kinuskikastike ohkaisena nauhana tasaisesti pannukakun yli. Nosta varovaisesti uuniin ja paista 225 asteisessa uunissa noin 20-25minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ripottele paistetun pannarin päälle halutessasi vielä sokeri -kaneli seosta tai kookoshiutaleita tai kaada hieman kinuskia pinnalle.
Hyvää sellaisenaan tai tarjoile kermavaahdon, jäätelön ja omenasoseen kanssa.
Kommentit