Kuumina kesäpäivinä maistuu raikkaat ja kevyet pirteät herkut. Tämä on helppo tehdä eikä aineksiakaan tule montaa. Hyytelö kannattaa laittaa jo aamulla hyytymään, puolenpäivän aikaan odottaa pirteä herkku viilentämään oloa.

120066.jpg

annos 4:lle

5 dl appelsiinituoremehua (voit korvata 1 dl tuoremehua vedellä jos pidät miedommasta mausta)

5 liivatelehteä

1/2-1 rkl sokeria tai makeutusainetta (jos tykkää kirpeämmästä, voi sokerin jättää pois)

pakastemansikoita noin 20 kpl

mintunlehtiä

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen n 10 min. Kuumenna 1/2 dl appelsiinituoremehua kiehuvan kuumaksi. Liuota liivatteet kuumaan mehuun. Kaada liivatemehu okaisena nauhana muun mehun joukkoon samalla sekoittaen. Makeuta halutessasi sokerilla. Kaada mehu lasiin tai pieneen annoskulhoon. Nosta viileään hyytymään pariksi tunniksi. Ota mansikat sulamaan lautaselle noin 5 minuuttia ennen hyytelön tarjoamista. Kumoa hyytelö lautaselle, voit irrottaa hyytelöä varovasti hieman reunasta sormella vetämällä hyytelöä keskustaa kohti. Tai kasta hyytelökulho pariksi sekunniksi lämpimään veteen ja kumoa lautaselle. Leikkaa mansikat puoliksi ja koristele annos mansikoilla ja mintunlehdillä.