Tänään on meillä ollut varsin merkillinen päivä.

Aamulla voileipäkakkua tehdessäni, olin nostamassa valmiiksi täyttämäni voileipäkakun pöydältä toiselle kun kakku luiskahtikin lautaselta ja levisi pitkin maita ja mantuja. Kakun alla oli sellainen kakkupahvi ja sen pohja onkin liukas lautasta vasten. No eikun uutta kakkua tekemään. Onneksi olin hamstrannut kaappeihin tavaraa, joten uudet aineksetkin löytyi.

Sain uuden kakun täytettyä ja aloin vatkata smetanaa ja tuorejuustoa yhteen. Äidilläni on keittiössä sellainen pistorasia, joka on kiinni loisteputken päässä. Pistorasia ei toimi jos valo ei pala. Minä pistän töpselin pistorasiaan ja painan vatkaimet juustojen joukkoon ja käynnistän vatkaimen. Mitään ei tapahdu. Olen laittavinani vempaimen off asentoon ja menen keittiön ovelle sytyttämään valoja. Humps! Vatkain alkaa päristä ja lentää tiskialtaaseen jossa on pohjalla hieman vettä! Paniikissa vetäisen töpselin irti seinästä. Tuorejuustoa on pitkin keittiön seiniä ja lattioita ja vatkain lilluu vedessä. Onneksi ei sentään tullut säkäriä!

Lopulta sain kakun kuorrutettua ja olin juuri kakun koristelun kimpussa, kun takapihalta alkaa kuulua kovaa kirkumista ja huutoa. Nuorimmaisemme, neiti 1,5v on pudonnut pihalla olevaan suihkulähdealtaaseen jossa on jäistä vettä. Onneksi neiti putosi sinne jalat edellä ja tilanteesta selvittiin vain märillä vaatteilla ja säikähdyksellä.

Illalla oli aikomus leipoa vielä kakku huomisia vieraita varten ja paistelin kääretorttupohjia. Vatkaan munia ja sokeria vaahdoksi. Lastenhuoneesta alkaa kuulua hysteeristä itkua. Kakkonen on pissannut housuun ja sänky on märkä. Eikun lakanoita vaihtamaan...sain tytön takaisin sänkyyn ja palasin keittiöön leipomaan.

Otin ensimmäisen pohjan uunista, otin tottuneesti leivinpaperin reunoista kiinni ja kumosin pohjan toiselle leivinpaperille. Jotenkin kummasti käteni kuitenkin lipesi ja kääretorttu putosi niin että se meni ihan mössöksi. Siitä ei saanut enää kakkupohjaa.

No ei siinä mitään, seuraavaa kääretorttupohjaa uuniin ja sitten suunnittelen tekeväni vielä kolmannen pohjan...Olen juuri ottamassa tokaa kääretorttupeltiä uunista kun yhtäkkiä pellillä oleva leivinpaperi syttyy tuleen! Kauhuissani pudotan kääretorttupellin tiskipöydälle ja äitini heittää ison mukillisen vettä päälle jotta tulipalo saadaan sammutetuksi!!!

Kolmatta pohjaa en enää tehnyt. Päätin pysyä loppuillan poissa keittiöstä. Että se siitä kakusta! Jälkeenpäin luin leivinpaperin pakkauksesta että leivinpaperi kestää vain 220 asteeseen asti ja mä paistoin niitä 225 asteessa!

HUOH! Onneksi huomenna on taas uusi päivä! :O)