Halusin illalla vielä yllättää perheeni jollain herkulla ja niinpä leivoin mokkapaloja jotka valmistuvat nopeasti. Äitini on aikoinaan saanut tämän ohjeen vanhalta työkaveriltaan. Ohje oli kirjoitettu kahvikuppimitoilla, joten muunsin ne deseiksi. Ohjeen alkuperä ei ole tiedossa. Tällä ohjeella tulee ihanan kosteita ja kuohkeita mokkapaloja.
Mokkapalat
pohja:
6 munaa
3 dl sokeria
1 1/2 dl maitoa
4 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
225g voisulaa
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Kuorrutus:
noin 200g tomusokeria (noin 2-3 dl)
4 rkl voisulaa
3-4 rkl vahvaa kuumaa kahvia
3 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sihtaa vaahdon joukkoon. Sulata rasva ja lisää siihen maito. Sekoita maito-rasvaseos taikinaan huolellisesti mutta varovaisesti pohjasta asti kauhalla käännellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 175-200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Sekoita kuorruteainekset keskenään. Kaada pohjan päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita, pähkinärouhetta tai nonparelleja ja anna jähmettyä. Leikkaa paloiksi. Sopii pakastettavaksi.
Saat levitettyä kuorrutteen helpommin vielä hieman lämpimän pohjan päälle.
Kommentit