En tiedä onko tämä oikea tapa pällystää marsipaanikakku, koska en ole ammattilainen, mutta näin minä sen kuitenkin teen. Laitan kuvat siltä varalta jos siitä olisi apua edes jollekin. Sori hieman epätarkat kuvat, keittiössämme on niin kauheen pimeetä sateisina päivinä ettei kuvista meinaa tulla mitään. =/

728155.jpg

Mittaa kakun halkaisija ja lisää mittaan kakun korkeus kaksi kertaa. Kakku johon tämä marsipaani tuli oli 18 cm halkaisijaltaan ja korkeutta oli 7 cm. Elikkä piirsin 32cm ympyrän lyyjykynällä leivinpaperille Käytin apuna sopivan kokoista lautasta. Käännä paperi nurinpäin. Sihtaa tomusokeria  paperille. Tähän kakkuun meni noin 1 1/2 kaupan marsipaanipötköä. Enemmänkin voi laittaa.

728161.jpg

Kauli marsipaani piirtämäsi ympyrän kokoiseksi levyksi. Viivan avulla näkee hyvin kuinka suuri sen tulee olla jotta koko kakku peittyy. Olisi hyvä jos marsipaanilevy olisi noin 3 - 4mm paksu kauttaaltaan. Liian ohkainen kuorrute repeää helposti ja täytteet hohtaa läpi. (heh, kuten tälle kakulle kävi, täyte kuulsi hieman läpi.  ;O)

728164.jpg

Voit halutessasi painaa marsipaanilevyyn kuvion esim kuten tässä. Muovisella pitsikakkupaperilla. Sipaise kevyesti tomusokeria levyn pintaan ja levitä kuviopaperi tms marsipaanin päälle. Kauli kuvio levyyn huolellisesti.

728173.jpg

Vedä pitsimuovipaperi irt varovaisesti ettei marsipaanilevy repeä.

728176.jpg

Käännä marsipaanilevy kaulimen ympärille ja nosta marsipaani kaulimen avulla kakun päälle. (Tästä en saanut kuvaa kun siihen tarvitaan kaksi kättä. ;O)

728269.jpg

Paina marsipaani kakun alareunassa pintaan kiinni kämmenen ulkosyrjällä.

728183.jpg

Leikkaa loput pois terävällä veitsellä tai taikinapyörällä. Leikkaa aivan kakun alareunasta.

728185.jpg

Tarvittaessa voit tasoittaa pintaa kevyesti lastalla yms Hyvä olisi jos sen tekisi kahdella lastalla. (Älä tasoita kädellä). Marsipaanikuorrute on valmis.

Voit halutessasi laittaa kakun alareunaan kiertämään kuvion esim leikkaamalla sen kuvioleikkurilla tai kiepauttamalla marsipaanista tehdyn narun, letin, kukkia tms. Voit myös pursottaa reunaan kauniin kuvion esim tomusokeri-vesiseoksella tai sokericreemillä, suklaaganachella. Vain mielikuvitus on rajana.