Sain Miialta ohjeen ananashyytelöön. Innostuin ohjeesta ja tein siitä tällaisen "kakkuversion". Täytyypi sanoa että kyllä oli ihanan raikasta ja hyvää! Kiitokset Mialle ohjeesta!  =)

77115.jpg

2 prk ananasmurskaa

500g vähärasvaista maitorahkaa (0,3%)

 3/4dl sokeria

2 tl sitruunamehua

2 valkuaista

3 1/2 tl liivatejauhetta tai 7 liivatelehteä

2 rkl kylmää vettä

Pohjaan: 15-20kpl marie keksiä

25 g rasvaa

koristeluun: 2 prk ananasrenkaita 10 vihreetä ja 10 tummaa viinirypälettä

Sulata rasva ja murskaa keksit hienoksi. Sekoita kulhossa rasva ja keksit massaksi ja painele tasaisesti leivinpaperilla vuorattuun irtoreunavuokaan. Laita liivatteet likoamaan reiluun astiaan kylmään veteen(tai kaada liivatejauhe 2 rkl:seen kylmää vettä) noin 5 minuutiksi. Valuta ananasmehu yhdestä ananasmurska säilykepurkista. Kuumenna vesi (2rkl) kiehuvan kuumaksi. Sulata liivate veteen. (Tai kuumenna vain liivatevesi jotta liivate muuttuu juoksevaksi.) Lisää kuumaan liivateveteen yhden ananassäilykepurkin mehu. Sekoita kulhossa ananasmurska, sokeri ja maitorahka. Mausta sitruunamehulla. Lisää rahkan sekaan liivatemehu ohkaisena nauhana koko ajan vatkaten. (esim sähkövatkaimella) Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lusikoi maitorahkan joukkoon ja kääntele varovasti sekaisin. Kaada täyte keksimurupohjan päälle. Peitä foliolla ja nosta kylmään hyytymään vähintään neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Leikkaa ananasrenkaat kolmeen osaan. Huuhdo ja puolita viinirypäleet ja asettele ananasviipaleet ja viinirypäleen puolikkaat kakunpäälle. Koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä ja nauti!