Tämän mehevän ja suklaisen suklaakakun valmistukseen ei välttämättä tarvita sähkövatkainta joten kakun voi tehdä vaikka lasten avustuksella. Helppo ja nopea valmistaa. Kakku on suussasulavan ihanaa ja suklaista.

124031.jpg

Suklaakakku noin 24 cm vuokaan

pohja:

4 dl vehnäjauhoja

6 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

150g huoneenlämpöistä voita tai margariinia

4 dl fariinisokeria

2 tl vaniljasokeria

6 munaa

Täyte:

Vadelma- tai aprikoosimarmelaadia

Kuorrutus:

150g tummaa suklaata

1,5 dl kuohukermaa

Pane uuni lämpiämään 175 asteiseksi. Vuoraa irtopohjan vuoka leivinpaperilla ja voitele reunat, tai voitele ja jauhota vuoka korppujauhoilla. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Laita rasva, fariinisokeri ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita reippaasti puukauhalla seos kuohkeaksi. Voit myös käyttää vatkainta jos haluat. Lisää munat yksitellen rasva-sokeriseokseen ja sekoita jokaisen munan jälkeen ruokalusikallinen jauhoseosta taikinaan. Sekoita loput jauhoista taikinaan tehden lusikalla kahdeksikon muotisia liikkeitä, näin taikinasta tulee kuohkeaa. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskiosassa 45-50 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Kokeile koktailtikulla kypsyyttä, jos tikkuun jää taikinaa, paista vielä hetkenaikaa. Kumoa kakku alustalle jäähtymään.

Kuumenna kattilassa muutama sentti vettä juuri ja juuri kiehuvaksi. Ota pois liedeltä. Paloittele suklaa kuumuutta kestävään kulhoon, lisää kerma. Laske kulho vesihauteeseen kattilaan. Sekoita suklaata kunnes se on kokonaan sulanut. Jäähdytä hetki ja pane kulho jääkaappiin. Sekoita kuorrutusta välillä ja anna olla kylmässä kunnes se alkaa jähmettyä ja muistuttaa rakenteeltaan pehmeää voita. Leikkaa kakku kahdeksi kerrokseksi. Kostuta pohjaa halutessasi tilkalla maitoa. Levitä ohut kerros vadelma- tai aprikoosimarmelaadia pohjalle. Levitä suklaaseosta varovasti marmelaadin päälle ja nosta toinen kerros paikalleen. Kostuta kakkua maidolla ja kuorruta kakku lopulla suklaaseoksella. Tarjoile esim vadelmakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Vadelmakastike: 2dl pakastevadelmia, 3 rkl vaahterasiirappia, 1-2 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1 rkl vettä. Laita kaikki ainekset tehosekoittajaan ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.

Kakun ohje on Omppulan lasten keittokirjasta. Kastike on oma.