Tässä sokerikukkia jotka ovat niin helppoja tehdä, että jokainen osaa sen varmasti. Kukkasokerimassan voi tehdä itse ja ainekset saa ruokakaupasta ja apteekista. Itse taikinan valmistus on helppoa ja nopeaa. (laitan tarkemmat ohjeet taikinan valmistukseen myöhemmin) Muotteja voi ostaa esim netin kautta, mutta koska olen "tee se kaikki itse ihminen", taivuttelin nämä juomatölkistä. ;O)

250397.jpg

Kukkasokerimassa: (gelatin icing, ohje  Cake Decorating Cource kirjasta)

4 rkl vettä

12,5 g liivatejauhetta

2 rkl nestemäistä glukoosia (rakettiglukoosia saa apteekista, käytä 2 annospussia yhteen taikinaan)

450g tomusokeria

maissitärkkelystä

Laita kylmä vesi pieneen kuumuutta kestävään kulhoon. Ripottele liivatejauhe pinnalle ja anna seisoa noin 5minuuttia.  laita vettä kattilanpohjalle pari centtiä. Kuumenna kiehuvan kuumaksi.Nosta liedeltä. Laske liivatevesikulho kuumaan veteen ja sekoita kunnes neste on kirkasta ja liivatejauhe on liuennut.Nosta kulho pois kuumasta vesikattilasta. Anna jäähtyä minuutin verran. Lisää nestemäinen glukoosi ja sekoita. Anna jäähtyä vielä 2minuuttia. Sihtaa tomusokeri isoonkulhoon. Kaada liivateglukoosiliuos joukkoon. Sekoita puulusikalla. Jos massa näyttää vetiseltä,lisää tomusokeria hieman. Sihtaa hieman maissitärkkelystä leivinpaperille. Kaada sokerimassa alustalle ja alusta massaa pari minuuttia leivän tavoin. Kiedo massa välittömästi kaksinkertaisen kelmun sisään, tiiviisti. Jos kääreeseen jää ilmaa, massa alkaa kovettua. Voit värjätämassan jo valmistusvaiheessa tai sitä mukaa kun käytät sitä. Työstä nopeasti vain pieniä määriä kerrallaan, sillä massa kuivuu parissa minuutissa ja on sen jälkeen kättökelvotonta. Säilytä huolellisesti kelmuun käärittynä ilmatiiviissä rasiassa muutaman viikon.

Kukkien valmistukseen tarvitset:

kukkasokerimassaa

sokerikuorrutetta

sokerihelmiä

maissitärkkelystä

250393.jpg

Ota noinmarmorikuulan kokoinen pala massaa. Kauli se maissijauhotetulla alustalla ohkaiseksi levyksi. Ota muotilla kukkakuvioita ja nosta kuviot lusikan päälle kovettumaan. Kuvio kovettuu noin 10 minuttissa. Anna kuitenkin kovettua mieluiten seuraavaan päivään. Käsittele varoen sillä ohkainen kuvio murtuu helposti.

 

250392.jpg

Pursota kovettuneen kukan keskelle helmi valmista sokerikuorrutetta. Pienen kukan keskelle ihan pieni tippa kuorrutetta ja liimaa sillä sokerihelmi kukan keskelle. Anna kovettua. Säilytä kuivassa ja puhtaassa rasiassa, huoneen lämmössä. Kukat säilvät monta viikkoa.