Värjätty suklaa

Hönttä kyseli olenko värjännyt suklaata ja ehdotti loistavaa ideaa että jos värittäisi suklaata hohtopulvereilla. Aisasta on käyty monella sivuilla keskusteluja ja pitihän mun mennä heti kokeilemaan. Kuvan suklaat olen värjännyt Bake & Partyn elintarvikeväreillä jotka ovat syötäviä. Pienet määrät väriä ei mielestäni muuta makua mitenkään, mutta jos väriä joutuu laittamaan paljon, tulee siitä mielestäni pieni sivumaku. Suklaaseen sitä väriä ei kyllä kauheasti tarvitse, pieni pisara vain. Vihreä ja vaaleanpunainen suklaa on värjätty kokonaan läpi. Värjäsin siis sulatettua valkosuklaata vihreällä ja pinkillä geelivärillä. Väri onnistui hyvin. Valkoista väriä kokeillessani, suklaa paakkuuntui ja meni pilalle. Sininen ja kultainen lehti on väritetty hohtopuutereilla, sivelin hohtopulveria kovettuneen lehden pintaan. Ohessa yksi värjäämätön valkosuklaalehti vertailuksi. Omasta mielestäni kokeilu onnistui aika hyvin ja lopputulos oli kiva. Kiitos Hönttä ideasta.

Alinna vielä suklaakirjaimia tekoohjeineen. Niitä voi käyttää esim kakkujen, leivosten tai jäkiruokien päällä.

745901.jpg

 

Suklaa kirjaimet

Omasta mielestäni pursoteltu kirjoitus on kaunista, mutta aina ei käsi tottele tekijää ja kirjoituksesta tulee tökeröä. Silloin hyvä apu on pursottaa tai maalata kuten tässä kirjaimet valmiiksi leivinpaperille ja siirtää ne sitten valmiin kakun päälle. Jos oma käsiala ei miellytä, voit käyttää apuna valmiita kirjainmalleja. Koneesi tekstinkäsittelyohjelmasta löydät monta erillaista kaunista kirjainmallia. Valitse tekstinkäsittelyohjelmasi fonttiasetuksista vain mustat ääriviivat kirjaimiin jotta maalaaminen on helpompaa.

746289.jpg

Laita leivinpaperin pala kirjainmallin päälle ja maalaa tai pursota suklaa kirjaimen viivoja noudattaen. Laita muutama kerros suklaata, että suklaa kestää kovetuttuaan siirtämisen. Nosta kirjaimet viileään kovettumaan. Siirrä kovettuneet kirjaimet varovaisesti esim veitsen kärjen avulla kakun päälle. Säilytä kauivassa ja viileässä.

746366.jpg

Voit myös piirtää haluamasi kuvion leivinpaperille esim lyyjykynällä. Käännä paperi nurinpäin ja pursota tai maalaa viivojen mukaan. Huomaa että kirjoituksen tulee pursotettaessa tulla oikeinpäin, joten kirjaimien ääriviivoja jäljitellessäsi, tee ne käänteisesti. Kun käännät paperin nurin, on kirjaimet oikeinpäin.

Tässä muutamia kirjaintyylejä joita löytyi koneeni tekstinkäsittelyohjelmasta. Kirjoita haluamasi kirjaimet ja muuta ne haluamallesi fontille, valitse kirjainkoko sopivan suureksi (esim 80) ja tulosta. Laita leivinpaperi päälle ja pursota tai maalaa suklaalla ääriviivojen mukaan. Nosta viileään kovettumaan ja siirrä varovaisesti kakun päälle.

Edwardian script ITC:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

:French script MT:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W XYZ Å Ä Ö

Curlz MT:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

1 2 3 4 5 6 7 8 9 0

1 2 3 4 5 6 7 8 9 0