Tämä jälkiruoka ei ehkä ole kauneimmasta päästä, mutta maku on ihanan suklainen ja kookos antaa kivan vivahteen suklaalle. Kauniimman jäädykkeestä saisi ehkäpä jos sen kuorruttaisi vaikkapa sulatetulla suklaalla tai kokonaan kookoshiutaleilla. Olen aikamoinen hätähousu, kaikki pitäisi saada nyt ja heti, joten jäädyke ei ehtinyt kovettua kunnolla kun sitä piti jo päästä syömään. (jäädyke oli pakkasessa vain 4 tuntia). 181120.jpg

Suklaa -kookosjäädyke

250g suklaata

1 dl kookoshiutaleita

2 munaa

 1 prk (2 1/2 dl) flora vispiä tai 2 1/2 dl kuohukermaa

noin 1 rkl kahvilikööriä

Vuole 50g suklaasta koristekiehkuroiksi perunankuorimaveitsellä. Laita sivuun odottamaan koristelua. Rouhi 50g suklaata muruiksi. Sulata loput 150g mikrossa tai vesihauteessa sulaksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Lisää keltuaiset sulaan suklaaseen ja sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta kermavaahto tilkalla kahvilikööriä tai vahvaa kahvia. Yhdistä suklaakeltuaisseos ja sen jälkeen kermavaahto lisäämällä ensin 2 rkl kermavaahtoa suklaaseokseen jolloin se muuttuu pehmeämmäksi ja yhdistä loppu kermavaahto ja suklaaseos sekoittaen tasaiseksi. Lisää kookoshiutaleet ja suklaarouhe. Lopuksi lusikoi valkuaisvaahto kermasuklaaseokseen varovaisesti lusikalla käännellen. Kaada mousse jäädykevuokaan tai kulhoon joka on vuorattu elmukelmulla. Laita pakkaseen mieluiten seuraavaan päivään. Irrota jäädyke muotista kastamalla jäädyke sekunniksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke lautaselle. Jos jäädyke ei irtoa, kokeile kopautella muotin reunoja , yleensä irtoaa tällä tavalla. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita ja suklaakiehkuroita. Tarjoile heti ja nosta loput takaisin pakkaseen. Jäädykettä ei voi pakastaa uudelleen jos se pääsee sulamaan kokonaan.