Helppoja ja nopeatekoisia pikkusuolaisia pizzan tyyppisiä jauheliha -juustokiekkoja.

147419.jpg

Jauheliha -juustokiekot

taikina:

2 dl vettä

1 tl suolaa

3-4 rkl ruokaöljyä

5 dl vehnäjauhoja

1 pss (11g) kuivahiivaa

täyte:

350g jauhelihaa

1/2 sipuli

1 rkl voita tai öljyä paistamiseen

1 dl ketsuppia

2 valkosipulinkynttä

1 dl ruokakermaa

mustapippuria, valkopippuria, suolaa, pizzamaustetta, chili explosion maustesekoitusta

2 rkl Persiljaa silputtuna

2 dl juustoraastetta (esim emmental)

150-200g ruohosipulituorejuustoa

2-3 tomaattia

Laita vesi kulhoon ja kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää ruokaöljy ja suola. Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja lisää vesi-öljyseokseen lusikalla sekoiitaen. Lopuksi alusta taikina tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Noin 30 min.

Valmista silläaikaa täyte. Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi ja kuulota tilkassa rasvaa kullan keltaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen jauheliha ja paista ruskeaksi. Riko jauheliha mahdollisimman pieniksi muruiksi. LIsää murskattu valkosipuli paista hetki, lisää ketsuppi, paista vielä hetki lisää kerma ja mausteet.

Kauli taikina reilun pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tuorejuusto  taikinalevyn päälle tasaisesti. Kaada jauhelihakastike päälle. Levitä kastike pohjalle tasaisesti. Ripottele pinnalle persiljasilppua ja hieman juustoraastetta. Kääri taikina rullalle. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä varovaisesti, noin 2 cm paksuisia viipaleita. Laita leikkauspuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele rullia kevyesti kädellä litteämmäksi. Huuhtele ja leikkaa tomaatit viipaleiksi. Lisää tomaattiviipaleet ja ripottele juustoraaste päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.