Tämä on todella hyvää ja leivos suorastaan sulaa suuhun! Kun teet marengit kaappiin etukäteen, saat nopeasti helppoja, hyviä ja näyttäviä herkkuja! =)

84946.jpg

5-6 leivosta:

2 valkuaista

1 dl (mansikka)tomusokeria

3/4 dl hienoa sokeria

1/2 tl sitruunamehua

2 dl kuohukermaa

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valkuaisten joukkoon ei saa mennä yhtään keltuaista tai marenki ei onnistu. Kulhojen ja vatkaimien tulee olla myös puhtaat ja kuivat. Anna valkuaisten seisoa kulhossa hetki jotta lämpeävät huoneenlämpöiseksi. Lisää 1/2 dl tomusokeria valkuaisten joukkoon ja ala vatkata vaahdoksi. Kun vaahto alkaa kiinteytyä, lisää pikkuhiljaa loput tomusokerista ja tavallinen sokeri. Lisää sitruunamehu vatkauksen loppuvaiheessa kun vaahto alkaa olla paksua. Lusikoi vaahto pursottimeen jossa on noin 1cm tähtiterä. Pursota leininpaperille 5-6 kpl noin 10 cm halkaisijaltaan olevia levyjä. Pursota sen jälkeen levyjen reunalle toinen kierros, niin että keskelle jää kolo. Voit pursottaa joko yhtenäisen kierroksen tai sitten tähtiä reunan ympäri. Paista marenkipesiä 125 asteisessa uunissa noin tunnin kunnes marenki on kovaa. Sammuta uuni ja anna marenkien jäähtyä uunissa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kermasta kerros tähtiä marenkipesien keskelle. Pistele muutama marja vaahtoon ja jatka pursottamista kunnes pesän päälle on syntynyt pieni kumpu tai keko. Koristele marjoilla ja tarjoile noin tunnin kuluessa marenkipesien täyttämisestä.

Voit tehdä marengit kaappin jo muutamaa päivää aikaisemmin,säilytä kuivassa ja lämpimässä paikassa rasiassa. Saat nopeasti ja helposti näyttäviä ja herkullisia leivoksia tarjolle.

84950.jpg

Tässä sama pelkillä mustaviinimarjoilla. Marenki pursotettuna yhtenäisesti reunan ympäri.